pátek 8. července 2011

Ještě není všechno ztraceno

     Ahoj, zdravím všechny po delší odmlce a musím zkonstatovat, že jsem spráskaná jak pes. Fakt to je těžké říct, ale opravdu stárnu :D.  Soustředění bylo letos hodně náročné, tedy každý rok se tam dělá v podstatě to samé, ale letos mi to obzvlášť vadilo. Hlavně tedy kolo, které nesnáším asi od svých patnácti.
     Abych se dostala k jádru věci a začala psát o tom, co tady všechny zajímá asi nejvíce, tedy o vývoji mé cesty do USA. Když jsem dorazila na soustřeďko, tak jsem s potěšením zjistila, že naše paní domácí polepšila a má na chalupě počítač s internetovým připojením. Zeptala jsem se jí, jestli by  nevadilo se tam každý den na 10min kouknout na mail. Takže aspoň mail byl k dispozici.
    Ve zkratce nastíním jak se věci měly. Hned v pondělí mi byla zaslána další nabídka od rodinky. Mají 3děti, bydlí v městě Alexandria, podstatě, co by člověk kamenem dohodil od D.C. Podle dopisu zněli mile. Jediné co mě trochu zarazilo bylo, že nejmladší 4roky má nějakou vadu řeči a hledají někoho z hodně dobrou angličtinou. Neříkám, že si nejsem v angličtině poměrně jistá, ale spíš za ty léta praxe jsem se přestala bát mluvit, ale přesto vím, že občas ze mě vypadnou takový ptákoviny, že si ani samo sobě nerozumím :). Odepsala jsem jim, že jsou mi sympatičtí, ale že ještě čekám na odpověď od jedné rodinky se kterou jsem v kontaktu a mají mi odpovědět tento týden. Příští den mi naspali, že děkují za odpověď, ale bohužel zmizeli z mého profilu. Asi se jim nechtělo čekat.
     Ve středu a čtvrtek se nedělo vůbec nic. Abych byla upřímná, trošku jsem byla naštvaná na tu rodinu z Phil, že nejsou schopni napsat, že o mě nemají zájem nebo aspoň něco, abych věděla na čem jsem. Napadlo mě projet spamy na mém seznam mailu, protože vím, že občas anglicky psané maily končí tam. Musím konstatovat, že seznam mail je v tomhle úplně na hovno!! Hned druhý mail ve spamech byl od Wendy (HM té rodinky z Phil). Naštěstí byl odeslán toho samého dne ve tři hodiny ráno, takže tam aspoň neležel od pondělka, kde bych si ho už také nemusela všimnout. Opravdu jsem čekala odpověď typu: Dear Michaela - je nám líto, ale rozhodli jsme se pro jinou au-pair. Přejeme hodně štěstí při hledání rodiny. O to bylo velké překvapení, když mail zněl následovně:  "We are making good progress in making our decision about an aupair for Fall 2011nand 2012.  If you are intersted, we will try to arange a time for you to speak with our current au pair.  Please let us know wha t works for you." - z toho vyplývá, že ještě není všechno ztraceno :D :D  -- jupíííí. Odpověděla jsem jim, že bych moc ráda mluvila s jejich současnou au-pair a pravě i poznamenala, že si myslela, že už nemají zájem, když je nevidím na agenturním profilu. Odpověď byla relativně jasná - napsali, že agentuře nahlásili, že jednou na dovolenou, takže si myslí, že jim teď po dobu jejich dovolené, tj. do neděle deaktivovali jejich profil.
     Takže asi takhle se věci mají!!!  :)
 - možná zítra nebo v nejbližších nadcházejících dnech bych měla mluvit s jejich au-pair. Myslím si, že je to od nich velice milý a opravdu asi nemají co skrývat, když mi sami od sebe dohazují telefonát.
     Tím pádem - Jardo Jagrů :) a Mončo (která sleduješ můj blog a budeš v Phil) - možná ještě opravdu zajdeme na to kafíčko nebo pivečko v Philadelphii :)

PS 1 - Seznam mail mě SE*E. Jestli někdo čekáte anglické maily, kontrolujte i spamy!!

PS 2 - Tohle je trochu stupidní, ale pokud se vám někomu bude chtít, napište mi pls do komentářů, na co by jste se té jejich au-pair zeptaly, být v mé situaci. Mám už v hlavě pár otázek připravených, ale třeba přijdete s něčím na co bych nepřišla a mohlo by to být užitečné.
Případně děkuji za odpovědi :)

4 komentáře:

  1. tyjo, tak good luck!! jo, já spamy vždycky checkuju, taky s tim mam zkušenost a navíc mě štve to čísílko (kolik nepřečtených mailů tam mam), takže si je vždycky hned mažu...

    OdpovědětVymazat
  2. --> jj ten mail je upe na hov..
    Me tedy osobne prijde, ze kdyz otevres spamy a pak treba prekliknes na dorucene a das aktualizovat, tak se ti to cisilko neprectenych zmeni na O.
    Ted uz to taky kontroluji denne :)

    OdpovědětVymazat
  3. aha, tak to se mi nestává... tak to kontroluj a snad ti něco fajn vyjde :)) tyjo, čim dál víc chci taky do USA. Nechtěla jsem tomu dát rok jako aupair, stačil by mi půlrok, ale jak to tu furt ode všechn čtu, tak nevím :D

    OdpovědětVymazat
  4. --> ja mela puvodne naplanovano - zustat v UK rok a pak jet rok do USA - nakonec to dopadlo, ze jsem v UK vydrzela skoro dva roky a pak jsem z toho byla tak vycerpna, ze dalsi dva roky byla ted doma a vsechno honim na posledni chvili, abych se tam kvuli veku vubec dostala :D :D
    Ale jo- byl to muj sen a chci tam a myslim si, ze to bude obrovska zkusenost - jen uz bych chtela mit tu rodinku, aby se to zas posunulo o krok dal :)

    OdpovědětVymazat