pátek 1. července 2011

Telefonát + další dvě nabídky na rodinku

    Včera večer konečně proběhl telefonát s rodinku tou kousek od Phil. Musím uznat, že oprati tomu bývalému HF, který byl původem Portorikánec, měli dost americký přízvuk (nečekaně :D), takže musím říct, že jsem občas zatápala. V podstatě jsem jim jen jednou musela říct, že jsem nerozuměla, aby to zopakovali, ale to pak bylo ještě způsobené nečistým skypem. Byl nějaký mizernější signál a občas jsem měla problém, že to vždycky třeba na půl slova vypadlo a já pak musela typovat, co asi říkali. Mluvila jsem společně s HF i HM a trvalo to asi půl hodinky. Pokud můžu typovat, tak byli v jedné z někoho kanceláři v Philadelphii, protože za proskleným oknem byly vidět  mrakodrapy :)
   Telefonát se vedl v příjemném duchu. Něco mi řekli o sobě, pak se ptali, jestli mám ještě nějaké otázky a když už mne nic nenapadalo tak se telefonát ukončil. V podstatě jsem se ptala, jak je to s víkendy, takže jsou úplně volné :), pak kolik žije au-pair v okolí, jestli jich je tam hodně. Tak prej "thousands" asi trochu nadsázka :), ale jelikož mi už v dopise psali, že má au-pair dovolené návštěvy, tak prý zrovna včera tam měla jejich současná au-pair šest jich na návštěvě. :). Pak tedy mi to nedalo a ptala jsem se na light housekeeping a fakt to vypadá, že tyhle berou au-pair jako au-pair a ujišťovali mě, že jde jen opravdu o to, co se zmínili v dopise.
Tj. - uklidit po dětskách po snídani (ale jsou prý naučené si nádobí po sobě uklidit - to tedy po zkušenostech z Anglie koukám jak puk, protože tam to nedělali ani rodiče :) ), pak dětské prádlo a udržovat si vlastní pokoj a koupelnu, kterou budu mít k dispozici. Na vysávání, prach, jejich koupelny atd. tam chodí uklízet jednou týdně cleaning lady. Ani tedy neříkali nic o dětských pokojích, ale to beru, že je mám na starosti. Pak už jenom poklidit kuchyň po večeři s dětmi a nebo pokud si tam něco budu v průběhu dne vytvářet, tak uklízet po sobě. V podstatě mi řekli, že ráno odjíždí do práce, přijíždí kolem půl 7, takže se mi tam přes den nebudou plést. Což tedy po zkušenostech z Anglie taky docela oceňuji. Být ne mě, tak je fakt beru hned. Oni teď jednou na víkend pryč a já na týdenní soustředění, kde to bude dost krize s internetem, tak mi řekli, že až se vrátím, tak určitě budu mít v mailu odpověď. Vydedukovala jsem z toho, že možná vybírají z více holek. Nezbývá mi nic jiného, než doufat.
     Pak se mi ozvali další dvě rodinky - jedna byla hodinu na severo-západ od Washingtonu D.C. a druhá byla asi hodinu a půl na sever od NYC (v podstatě, ještě stát NY, ale fakt už hodně sever - takže ta lokalita u Philadelphie mi vyhovuje mnohem víc) Každopádně obě rodinky měly 4 děti, takže jsem je se zdvořilostí odmítla. Tedy s tím, že pouze čekám na rozhodnutí rodinky, ale já už jsem si rodinu vybrala :D.
     Fakt teď asi nebudu moc po nocích spát, jak budu nervozní z odpovědi.
 Děvčata cross your fingers. :)

3 komentáře:

  1. Ty jo,tak drzim palce co nejvic to jde,aby se rodinka rozhodla pro Tebe :)

    Uzij si soustredeni :) a hned jak bude mozne,dej urcite vedet jak se rodina rozhodla ;)

    OdpovědětVymazat