úterý 7. února 2012

Pracovní týden 30.1 - 3.2.

     Po náročném, ale pěkném víkendu mě čekal pracovní týden. Asi nemusím vykládat, že se mi do něj zrovna nechtělo, ale kupodivu musím říct, že mi dost rychle utekl a ani jsem se nenadála a byl čtvrtek a pak už pátek. Ve čtvrtek večer dostávám SMS od Paji. Ta byla s její host rodinkou na týden v Disney na dovče, tak že prý nechápe, jak to může tak strašně letět a že už jim dovča za chvíli končí. Já ji na to s klidným svědomím odepsat, že i mě to tentokrát letělo a dětičky zatím neměly žádné velké excesy. Byl to i trochu atipický týden. Už jsem tu pár x zmiňovala, že kromě pondělku k nám dochází za klukem Mr Mark, aby sním dělal úkoly atd. Jenže v průběhu tohoto pracovního týdne jsem se dozvídala, že Mark nedorazí ani v úterý, ani ve čtvrtek, protože měl nějaké "student teacher meetings" .. asi něco jako třídní schůzky. On totiž ještě než každý den přijíždí k nám, tak dělá asistenta nějakému klučinovi někde na nějaké škole nedaleko. Trochu jsem se těch dní sama s Coltonem obávala, z důvodu, že nebude chtít dělat úkoly. No trochu jsem s tím bojovala, ale relativně se úkoly zvládly. Tedy v pondělí si to usnadnil tím, že úkol nechal ve škole. V úterý zafungovalo to, že se chtěl koukat na TV a já mu řekla, že jedině až udělá úkol. Sice si k tomu sedl asi až v 6:20pm, ale nakonec ho udělal. Ve středu, kdy tu byl Mark, tak úkol pro změnu zase nedonesl. Ve čtvrtek ho nechtěl dělat, ale tady zas zafungovalo to, že mu rodiče dovolili, že když má hotové úkoly, tak si může v době co tu nejsou spustit počítač, ale jen nějakou hru, která by ho měla naučit psát na klávesnici. (upřímně.. nic ho to nenaučí, protože samozřejmě nemá prstoklad, ale normálně ty písmenka mačká jak se mu zlíbí .. když se mu to chce vysvětlit, tak se vzteká, takže nic). Každopádně, vždy si musí zavolat rodičům a ti mu to musí povolit a jelikož neměl hotový úkol, tak mu to dovolili pustit si ten program, až si ho dodělá. Neříkám, že pak když následovala večeře, tak mi trvalo asi 20min, než jsem ho od počítače dostala. Jídlo se muselo přihřívat a  během dvou minut do sebe naházel polovinu, řekl že je plný a zas odešel. Takže asi 10min před tím, než jsem měla mít padla mi jen říká "I am hungry" ..  tohle spojení už absolutně nesnáším. Tady bych věřila, že hlad i měl, protože toho moc nesnědl, ale přijde mi, že tomu dítěti ještě do teď nikdo nevysvětlil, rozdíl mezi mít hlad a mít na něco chuť. On prostě tohle spojení používá na všechno. Takže se občas stane, že dojí, zbyde mu ještě nějaké jídlo a za 10min na mě řve, že je hladový. tak já na něj, že mu doohřeji, co mu zbylo a on na mě zas spustí, že tohle ne, že tohle nechce a chce třeba "chips and salasa". Takže on prostě nemá hlad, ale jen chuť. Což ostatně dělá i moje druhá holka.
    Během týdne mě ještě né jednou vytočila Jax a jedna příčina také byla kvůli jídlu a také to myslím bylo ve čtvrtek. V rozmezí asi hodiny jsem se jí ptala už potřetí, co chce udělat k večeři. Její odpověď byla vždy stejná ..I dont know, I am not hungry. Takže jsem ji trochu začala vysvětlovat, že jen doufám, že až přijdou rodiče, že první co od ní uslyším nebude I am hungry. Protože to už udělala několikrát a prostě jí říkám, že mou prací je jí nakrmit a že když skončím a pak jen slyším, že říká rodičům, že nejedla a že je hladová, tak to pro mě není zrovna příjemné. Stejně její odpověď zněla .. I dont know.. I am not hungry. A víte, co udlěla? Celou dobu byla u sebe nahoře, přijde HM, ona sleze dolů a povidá jí. Že má super nápad dnes na večeři, že by si mohli udělat hamburgry. Jako nevím, jestli to bylo naschvál, ale hodila jsem na ní vražedný pohled, před Hm jsem jí řekla, že mi ještě před 20ti min, tvrdila, že není hladová a fakt uraženě jsem šla do svého pokoje.
    I když tedy trochu útrap s dětmi bylo, tak fakt do čtvrtka to šlo, ale tou SMS Páje ve čtvrtek večer jsem to asi zakřikla a v pátek za byl den, kdybych se nejradši sbalila a jela hned domů. Začalo to ráno, kdy to zas chytlo kluka. Z niče nic začal provokovat ségru, která si v pohodě četla a vůbec nic mu nedělala. Nejdřív k ní lezl a začal jí sahat na stránky, tak aby nemohla číst a že prý chce tu knihu, kterou teď čte. Já jsem mu řekla, že to tedy ne, že má okolo tisíce dalších knih (což je skoro pravda),  tak ať si prostě vezme nějakou jinou. Bailey se nakonec naštvala, tu knihu po něm hodila a vzala si jinou. On ale začal, že chce teď tu knížku, kterou si právě vzala. To jsem fakt už pěnila a řekla jsem mu, že to v žádném případě a ať si prostě vezme jinou. To ho nějak naštvalo a začal kopat a mlátit Bailey. Já ji přišla chránit, jeho od ní odstrčila a tak jeho pozornost přešla na mě a začal tedy mlátit a kopat mě. Já už se trochu neudržela a trochu zaryla mé nehty do jeho ruky a to začal pištět, že jde volat Mum. Na to jsem tedy čapla telefon, a říkám, že v žádném případě, že se musí uklidnit. Že má na dnes play date a jestli se neuklidní, tak já budu ta, co bude volat HM a zruší to. To situaci ještě víc vyhrotilo a já tedy musela vzít Bailey a šly jsme se schovat ke mě do pokoje. Bylo asi 8min do doby, než se dětí musí připravovat do školy a odcházet na bus. Takže jsem se trochu bála, že to bude málo a co já si pak s ním počnu, až bude muset odcházet. Asi 3min vydržel kopat do mých zamčených dveří, ale pak prostě odešel. Naštěstí se do doby, než se muselo jít uklidnil a to prostě člověk nechápe, jak se jeho chování mění ze sekundy na sekundu. Před 10min byl v pohodě, pak vyváděl jak pominutý a teď už se zase začal lísat, jak nejlepší kamarád. Samozřejmě, že ve mě to úplně vře a nejradši bych mu zakroutila krkem nebo kdyby to šlo, tak s ním aspoň nemluvila a dělala strašně uraženou, ale to nejde.
      Byl tedy pátek a den, kdy se pere. Vím, že v pátek je většinou prádla jen na dvě pračky. (Když to jde, tak tady perou stylem .. tmavé zvlášť a bílé se světle barevným dohromady). Vím, že právě v pátek není tolik prádla, takže mě to nezabere celý den. Jenže zase dokázala překvapit Jax. Pokud sem náhodou chodí nějaký kluk, tak ať zbytek tohoto odstavce přeskočí, páč se bude týkat tématu, o kterém kluci zrovna neradi slyší. Každopádně, nedávno moje mladá dostala svoje první měsíčky. To že budu muset prát její špinavé prádlo, s tím jsem tak nějak počítala. Vím, že stejný problém má Monča z Philly. Tady ty holky si i hodně špinavé prádlo po sobě nepřeperou a prostě to nechávají na svých au-pair. Ty tu jsou přece proto, aby jim vypraly, ne?? To že by se chuděrám au-pairkám mohl zvedat žaludek asi ani nepočítají. No nic, se špinavým prádlem jsem byla smířená, ale najít na spodním prádle ještě přilepenou vložku..s tím jsem fakt nepočítala. A nebylo to na jedněch kalhotkách, ale rovnou na dvojích. No nic, já jí to hodila k jejímu koši na prádlo a jak přišla ze školy, tak jsem ne ni trochu vlítla, že prostě není moje práce, až do takovéhle míry starat se jí o spodní prádlo. No holka se mi omluvila a že si dá příště pozor. Ale jako, tohle by mě v civilizované společnosti nikdy nenapadlo.      
      Poslední věc, kterou bych chtěla k minulému týdnu sepsat je samotný play date .... jako bylo to v pohodě, to neříkám. Pěkné počasí a tak se s dětmi vyzazilo k potoku, který máme asi 100m od baráku. Tedy trochu mi tu přijde divné, že nikomu nevadí, že tam chodíme. Přijde mi, že potok je na něčí zahradě. Tady jsou sousedé asi shovívaví, už vidím, jak by nás v ČR majitel pozemku hnal. No nic, vše by bylo v pohodě, kdyby dětičky neobjevily kus golfové hole v potoce a že to je jako jejich poklad a že to tedy vyloví. Sice tu nemáme oproti ČR zimní počasí, v úterý a středu mohlo být dokonce i nějakých + 18 stupňů Celsia, ale zrovna v ten pátek mohlo být tak 5 a samozřejmě, že děti byly celé zmáchané. Já už v tom viděla při nejlepším zápal plic. Ani já ani Mr Mark jsme nechtěli Coltona nějak rozeštvat, když tu měl kamaráda, tak se děti nechaly, ale tohle vidět moje mamka, tak už jí vezou. Jen tak pro představu, Colton si třeba byl jen v krátkém tričku, tepláky si vyhrnul až k zadku, sundal body a lovil tu hůl v. Samozřejmě, že všichni tři (Colton, Bailey + kamarád ) měli boty promáchaný skrz naskrz a byla jsem překvapená, že v pondělí, když se šlo do školy už byly suché. (V baráku nemáme topení, na které by se to mohlo položit, kdyby chtěl někdo namítnout) :)
  No nic, týden se relativně přežil a já byla ráda, že tu byl zas víkend.
 

9 komentářů:

  1. Uf, nemáš to s nimi ani za mák jednoduché. K tvému poslednímu odstavci, jde to těžko, ale vydrž. Já svoji 7 letou holku nejsem schopna naučit splachovat záchod a přestat si cucat palec :(

    Nicméně, mé první měsíce to byla moje HM kdo mi nechával vložky u záchoda a špinavý záchod, jsem myslela, že mě odvezou, ale ani jsem se toho nedotkla a pak to tak nějak přestalo.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten tvoj "kluk" trpi nejakou poruchou alebo to je "vychova"?

    S tymi vlozkami teda nezavidim, u nas nic podobne nehrozi kedze moja HM je Slovenka, ale zato som asi jedina aupair ktora si benzim do skoly musi platit sama a dokonca uz aj telefon :(
    Si clovek nevyberie, teda za rok snad budem mat lepsiu rodinku. Ako si na tom ty s rozhodovanim?:)

    OdpovědětVymazat
  3. Eunawyn --> jj se splachovanim to tu mam take tezke. Hlavne moje devitileta zasadne nesplachuje a kdyz se ji to pripomina, tak dela hrozne urazenou, ze prece vi.
    Ona je takova, ze si tam vezme knizku, klidne si tam hodinu cte a proste pak splachnout zapomene.

    Zuzka--> jj kluk je diagnostikovany agresivnim aspergenovym syndromem (odnos autismu).
    Takze ty jsi se rozhodla prodluzovat, ale s u jine rodiny?? Tak to drzim peste. Co mas za problemy s rodinou?

    OdpovědětVymazat
  4. Problemy su asi vsade, ale hlavne koli anglictine som sa preto rozhodla, lebo mam Slovensko-Americku rodinu. Vidiet nieco nove a tak...co ty, rozhodnuta, nerozhodnuta? :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja fakt nerozhodnuta a v podstate se to u me meni jak na houpacce. (asi tak podle toho, jaky je den s klukem :D ). Proste jeden den mi prijde, ze tu ty dva roky vydrzim uplne v pohode a dalsi den bych nejradsi jela domu.
    Asi se to u me bude hodne odvije podle penizku. Hrozne bych chtela az zkoncim tak na tri tydny na Zapadni Pobrezi a poradne si to tam uzit. Jenze stylem jakym utracim a jeste me ted ceka tydeni dovca v Miami, tak nevim, jestli za ten rok stihnu poradne nasetrit. Mozna bych prodluzovala na pul roku a fakt by to bylo asi jen kvuli tomu, abych nasetrila na cetovani. Proste nevim...nevim

    OdpovědětVymazat
  6. A nerozmyslala si zmenit rodinu?
    Ja sa tiez chystam na Floridu, tyzden po tebe myslim to je. Budes si tam poziciavat aj auto, prave hladam najlacnejsie a nejak nevidim :-))

    OdpovědětVymazat
  7. nn, kdybych zustavala, tak urcite u tehle rodiny... sice deti jsou monstra, ale mam tu zas mnoho jinych vyhod, na ktere jsem si tu zvykla a horko tezko hledala u jine rodiny. (treba volne vikedny .. to vidim, ze hodne holek kolem nama a ja mam fakt zaruku kazdeho volneho)
    Jinak s tou Floridou .. nn, auto si pujcovat nebudu. Prece jenom jsem sama a financne by se mi to asi nevyplatilo. Pojedu asi na jeden den do Disney pres nejakou compeny a pak si asi zaplatim jeden/dva vylety nekde po okoli. Asi Miami a mozna Key West. Zbytek prolezim na plazi a budu nabirat novou energii :).
    Co mas ty naplanovano ty? a jedes sama nabo s nekym. Skoda, ze nam to nevyslo spolecne. To by se hned lepe planovalo. Ja jak jsem sama, tak jsem trohu srab a proste se na nejake vetsi cestovani po Floride necitim.

    OdpovědětVymazat
  8. Tie volne vikendy mam a budem hladat rodinu kde budu tiez. Clovek si potom poriadne neoddychne.
    Ty ides sama? Ja som myslela ze si niekoho zohnala! Ja idem s kamoskou, trosku pobruzgame po Miami, Key West a potom k Orlandu pojdeme sa uz len 4 dni valat na plaz. Jej znami tam maju apartman.
    Ked som videla cennik do Disney odchcelo sa mi tam ist :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Presne a ja kdyz to vidim tady u nas v okoli, tak v podstate 90% au-pair musi pracovat i o vikendu a to mi neprijde fer. Ja vim, ze u Au-pair in Amerika mas, kdyz se rozhodnes prodluzovat u jine rodiny, tak mas 3tydny na to, aby jsi si nasla novou. Takze ja bych se nechtela dostat do pozice, abych pak musela brat nekoho, kdo mi nevyhovuje jen proto, ze tu chci zustat.
    Ja tu mam par dalsich veci, ktere me tu drzi: pr. extra placebe babysittingy (ale celkove za skoro ten pul rok,co tu jsem, me potrebovali jen 3x), pres pracovni tyden k dispozici auto pro okoli .. nemusim prispivat na gas, na vikendy zadarmo vlaky do Philadelphie (to uz mi mohlo usetrit tak 300dol), rodice fakt respektuji moji pracovni dobu, nemam vecerku (coz hodne holek kolem maji). Takze tohodle bych se proste nevzdala. Kdybych nebyla lenoch, tak by me platili i posilku, ale toho jsem se dobrovolne vzdala.

    JJ jedu nakonec sama ... Jirka (moje kamaradka z Atlantic City) chtela jet se mnou, ale rodina ji na tu dobu nedala volno a nikdo jiny se mi neozval. Mam z toho trochu vitr, ale snad to bude dobre.
    Ja si chci zaplatit asi pravdepodobne jednodenni vylet do Orlanda a vyjde to na nejakych 180dol.(listek +cesta+male obcestveni v buse) Je to dost, ale uz se tam asi v zivote nepodivam. Tak aspon ten den. :)

    OdpovědětVymazat