čtvrtek 14. června 2012

Dalaware River Tubing - víkend 9.6. - 10. 6.

     Aby to tu dlouho nestálo, vměstnám sem krátký příspěvek z uplynulého víkendu. Jak sobota, tak neděle se nesla v takovém relax duchu. První víkendový den se strávilo ve společnosti Páji a Gabči. Pája měla vyhlídnuté nějaké šaty v K_Mart...tak jsme jí je měly s Gabčou zhodnotit. Obě jsme se shodly, že ani jedny nebyly ono a tak se odešlo s prázdnou. Vydalo se na oběd do restaurace UNO. (Zase další možný řetězec USA restaurací) ...Pája nás tam už chtěla dotáhnout delší dobu, protože tam prý mají úžasné těstoviny. U mě to nakonec vyhrály ty s kuřecím masem, brokolicí a citronovým pesto. Jídlo bylo určitě dobré..osobně mi nepřipadalo nijak extra special, ale najedla jsem se dobře. Vyhovovalo mi, že byla možnost objednání i poloviny porce, takže se člověk normálně najdel a jednou se nepřežral.
     Sluníčko se na nás ten den usmívalo a tak se poté vyrazilo k Marsh Creak. Prostě deky, slunce a opalovačka. Bylo nakonec takové vedro, že jsem se vyloženě připíkala, takže jsem se šla po kolena smočit do přítomného rybníku a v podstatě pak zůstala sedět na okraji a smáčela si nohy až do doby, co se odjíždělo.(neměla jsem plavky, páč tam všude vidíte cedule zákaz koupání. Mají to asi kvůli bezpečnosti, páč se tam všude prohánějí lodičky s pádly, motorové lodě, windserfy atd.)
     Gabča měla u Pajiné rodiny ten ten babysitting a já s Pájou zakončila den v kině. Přidal se k nám ještě Georgina. (ano ten Georgina, který mě furt tak uhání..po tom co si s ním Pája promluvila, tak už mě nezásobuje msgs na FB 50x denně, ale spokojí se s mojí ignorací 2x do týdne). Zašlo se na film Prometheus. Já jsem velký fanda prvního Vetřelce ..takže jsem byla docela napjatá, co z filmu vyleze. Neříkám, že to byl nejlepší film na světě, to určitě ne, ale mně osobně se to líbilo. Neberu to jako vyhozené peníze.
    Na neděli byl naplánovaný Dalaware River Tubing (btw. Dalaware je řeka oddělující státy PA a NJ). Nevím, kolik z vás někdy něco plánovalo, ale určitě kdo s tím má zkušenosti, ví, že je to pěkně nevděčná práce. Člověk shání lidi...lidé jsou nejvíc nadšeni, přislíbí účast a pak vám to pár hodin před výjezdem odřeknou. Jednu dobu nás bylo i 8, takže se trochu uvažovalo vzít dvě auta a nakonec jsme se sešli 4. Já, Pája, Gabča a Georgina. Ať má každý důvody jakékoly, tak mě osobně štve, když někdo účast přislíbí a fakt to v poslední chvíli odřekne..ať je důvod jakýkoli... to že je někomu špatně, ježte beru, ale další výmluvy, že je to drahé, když měl ceny možnost vidět na internetu předem ... další výmluva byla typu, že se potřebuje vyspat, no a nejlepší asi bylo to, že se někdo rozhodne jít radši nakupovat. No nic...tohle je jedna z věcí, která mě na lidech vážně vadí. Oni si neuvědomují, že člověk něco plánuje..zabere mu to nějaký osobní čas a pak se na to takhle na poslední chvíli vyprdne. Mohlo se bývalo zkusit zeptat dalších lidí, kdyby to odřekli dřív, ale to už nikomu nevysvětlíte.
     Celkově mě water tubing max. nadchnul. Sice řeka nebyla nějak dravá, jako jsem znávala z dětství, když jsme s kámoši na duších od traktoru sjížděli Labe. Občas to byla i docela makačka, když proudu moc nebylo a muselo se pádlovat rukami, až to byla i dobrá posilka, ale i tak to bylo super. Prostě 4hodiny strávené na řece v duších, kde jsme si každý buď chvíl pádloval sám, pak jsme se spojili, kecali, zavřely oči a jen se nechali unášet řekou....paráda...maximální relax.
     V polovině trasy, asi po dvouch hodinách, se připlulo k malému kiosku, kde v ceně zakoupeného ticketu jsme měli nárok na dva párky v rohlíku nebo natchos se sýrovou omáčkou, soda drink a nějaké kokino. Každý ví, jak na vodě vytráví, takže tohle občerstvení mi úplně nejvíc bodlo. No a z vesela se dalo do druhé poloviny. Jediný, kdo nebyl z toho už 2x odvázaný byl Georgina... i když to je Libanonec, tak už asi 15let žije v USA, je zubařem, takže si asi umějte představit kolik vydělává..prostě on je typ člověka, "dojít si někde do drahé restaurace na něco dobrého, "což je na něm docela znát" a tak si ho představte, co s ním udělá nějaká přírodní aktivita. Když jsem mu říkala, že to občerstvení je asi polovina naší trasy, moc dobře jsem viděla, jak se mu protočily panenky a skoro žuchnul. Ještě se mi naskytl další vtipný pohled. Úplně na konci, když se vylézalo strání na parkoviště, tak tam byly docela přikré a divně natočené schody. Když chlápek ze staff viděl, jak je Georgina  neschopný je vylézt, tak mu musel jít na pomoct a vzít mu duši, jinak by tam byl asi ještě teď. A víte, co je na tom to "nejvtipnější"...tenhle člověk je členem USA armády. (nevím, co přesně, ale to nevadí, každý kdo je v armádě by snad měl být schopný výlést aspoň trochu příkřejší schody, ne??? Kam se to panečku dospělo??.  Další, co mě utvrdilo v tom, že on by snad ani jednu noc někde venku v přírodě nepřežil bylo to, když si začal stěžovat, a pronášet, že tohle je nejhorší na světě, když neměl možnost se po tom všem osprchovat v horké vodě (jen studená sprcha a musel se převléknout v provizorních převlékárnách, které byly udělány ve stanu). To jo no..hold v přírodě nepostaví kvůli němu pěti hvědičkový hotel, aby si panáček mohl osprchovat v teplé vodě a převlíknout se v komfordu, nejlépe asi na zlatých židlích s láhví vychlazeného šampankého.  Vím, že je to jiná kultura, ale proboha, kde oni tráví školní výlety?? Mě osobně to dost připomínalo kempy, kde jsem jako dětsko trávila školní výlety.
    Každopádně, mi holky jsme si to max. užily. Poslední akcí dne byla stopka na véču a byla jsem relativně ready na pracovní týden, kdy děti ještě pár dní zavítají do školy. Dnes "ve čtvrtek" mi tam jdou naposledy, ale jen na půl dne, takže je mám ve 12:30pm doma a tím mi budou oficiálně začínat "summer holiday"  ...jak pro koho co?? :)

Fotky:
 Na začátek trasy pro sjezd řeky jsme se projeli ve školním autobuse, který mají speciálně upravený, pro převoz duší. 



To mi někdo vysvětlete, proč je tohle převlékání nejhorší na světě?? . Mne to připomnělo léta ze školních výletů.

4 komentáře:

  1. haha, já myslela, že Georgina je ženský jméno :D a teda i když to je jmenovec, tak to je teda asi pěkný pako :D na to tubing bych jela hned! a taky nesnášim, když mi někdo něco odřekne na poslední chvíli... to je nejhorší... v tadytěch případech je asi nejlepší vybírat nevratnou zálohu :P
    užívej prázdnin!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On se normalne jmenuje George, ale mame tu jeste v jeho blizkem okolim jednoho George a tenhle o kterem pisi je fakt takovy jiny/divny ... tak jsme mu zacali rikat Georgina :D

      Vymazat
  2. Organizovat nieco je velmi nevdacna praca a zurim ked niekto to zrusi pre blbost alebo pre nieco co uz dopredu vedel!!! vrrrr
    ale zjazd dobry...mozno to tiez skusim :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to trochu makacka na ruce, ale urco to stoji za vyzkouseni. Pro me to byl krasne stravy den.

      Vymazat