středa 20. listopadu 2013

Skoro rok po návratu ....

     Zdravím všechny, kdo ještě občas zavítají na tento blog a po trochu hecu na FB jsem se rozhodla dát o sobě trochu vědět.
      Kde začít?? Od té doby, co jsem se přinutila něco napsat uplynula hromada času ... nechci psát dlouhý, nudný příspěvek, ale také doufám, že toho moc nevinechám. Událo se toho docela hafec.
      Asi to všechno začalo takto.. uspěšně jsem dokončila zimní sezonu na ski areálu, kde jsem prožila hodně pracovně vytíženou sezonu, ale byla to sranda a přesně neměla jsem vůbec čas přemýšlet o tom, že už vlastně nejsem na americké půdě. Po zimě jsem si dopřála dvě dovolené, jednu lyžování v Itálii a druhou válení se u moře na Kapverdách. Obě dovči byly úžasné.
     Pak to ale začalo .. neměla jsem pořádně do čeho píchnou a USA mi začínalo čím dál víc chybět. Ani si neumíte představit, jak často jsem hledala nejakou levnou akci na letenky do USA. Pořád jsem tak nějak nevěděla, co chci. Najít si nějakou práci v ČR (ale ne nic stálého, pač na zimu jsme chtěla opět na ski areál) nebo zkusit štěstí po několika letech opět v UK nebo úplně něco jiného.
     Jednou jsem se vydala navšívut naší matičku Prahu (konečně se v ČR objevily normálnější banky, kde nemusíte platit poplatek jen za to, že otevřete dveře u pobočky a hlavní důvod byl konečně si zařítit bankovní učet. ). Prahu mám ráda, ale jak jsem to tam tak pozorovala nějak se ve mne utvrdilo, že ČR ještě na nějakou dobu opravdu NE. Nevím, ač mám Českou Republiku sebe víc ráda, pořád mě tam dokáže vytočit, jak se tam furt hadají na politické scéně a v podstatě jen slyšíme, kde kdo zas něco ukradl a po takovémhle vzoru se ani nemohu divit, že lidé si závidí a škodí navzájem. To opravdu na ČR nedávám.
    Přivalila jsem domů a nastalo rychlé rozhodnuti ... bookla jsem si letenku nazpět do UK do Londýna. Takže bylo jasno..zase na chvili jsem opouštěla tu naší milou, ale do morku kostí zkorumpovanou zemi. Moc jsem nevěděla, co a jak .. měla jsem v UK ještě pár kamarádů z dob co jsem tam pobývala, psala jsem a odpovídla na inzeráty ohledně práce a nakonec z toho koukaly dna pracovní pohovory ještě dřív než jsem se odlepila z letiště v Ruzyni .. jeden pohovor byl v kaféčku, kde jsem pracovala před několika lety, majitel zůstal stejný, dva kluci v kuchynu zůstali, ale managment se kompletně změnil. Pak ještě jeden pohovor v jedné restauraci v centru Londýna.
Nakonec to dopadlo, že jsem měla třetí den pobytu v UK training shift v tom mém starém Cafečku v parku v londýnské oblasti Highgate a v podstatě tam už zůstala.
    Co vám mám povídát, dělat v Cafečku rozhodně není můj snový job, ale rozhodně bych řekla, že na rozkoukaní v LND, kde jsme nebyla už nějaké 4roky to bylo rozhodně v pohodě a rozhodně se snad nemusím stydět za mé cappuccino, kteých dělám denně nespočetně. 
     Abych řekla pravdu, tahle práce mě vyhovuje mnohem víc než au-pair. Není to jednoduché, "angličtí" (kdo někdy strávil nějaký čas v Lonýně, tak asi moc dobře ví, co tím "angličtí" myslím .. tolik přistěhovalců a tak multikultirní město jak Londýn asi nikde jinde neexistuje.) ,,každopádně, zákazníci jsou někdy horší než osina v prďce a co si dokáží navymýšlet mi hlava prostě nebere, ale to by bylo na samostatný článek. Každopádlo pořád lepší než práce s dětmi. Sice jich za den vidím a slyším jejich řev nespočetně, ale užívám si ten pohled, že já nejsem ta zodpovědná osoba za ty zvířátka a právě třeba dělají peklo na zemi jiné au-pair  :D. (Já vím, tohle bylo trochu sobecké :D )
    Před příjezde bylo ještě na řadě vyřešit ubytování, které nakonec dopadlo docela dobře, aspoň pro začátek. Po příjezdu jsem zakotvila v bytě našeho jednoho kuchaře a jeho přítelkyně, kde měli "spare room". Pokoj sice malý, ale hodně světla a mě maximálně vyhovoval. Na Londýn jsem bydlela relativně levně a do prace jsem to měla v dobrém případě něco přes půl hodiny, někdy, když byla traffic to mohlo trvat i hodinku, ale člověk si zvykl.
     CO se mi ale nepřihodilo???...., hned na začátku mého pobytu jsem vyrazila právě se spolubydlícími na koncert jejich kamaráda, který hraje v začínající londýnske kapele PULSE na bicí a nějak jsem se víc a víc začala vídat právě s kamarádem-bubebíkem  :) a v podstatě už spolu nějaké při a půl měsíce chodíme.
     Aby to ale nebylo úplně tak jednoduché, tak zase na druhou stranu spolubydlící se rozešli a pro mě a kolegu z práce začal být byt moc drahý, takže ja musela začít vymýšlet nové ubytování. Tento moment bylo září a mi mohli zůstat v bytě do října. Jenže já se musím vracet na zimu pracovat opět na areál, páč mi tam držejí už od minulého roku práci a nechci o ní přijít. Takže s tím, že budu za nějaký měsíc a půl odjíždět se v Londýně moc dobře ubytování neshání. Vyřešilo se to relativně jednoduše a nastěhovala jsem se k přítelovi. Ubytování, spolužítí je perfektní, jen to má pro mě osobně malinkatý háček ... práce a veškeří mí kamarádi bydlí na severu Londýna a já jsem teď na jihu. Samotná oblast je v pohodě.. hned vedle baráku mam obrovske Tesco, které je kromě neděle otevřeno 24hod/denně..hned vedle jsou vlaky do centra/práce a tramvaj do Crydon, kde seženu úplně vše co potřebuji. V Croydon jsem ani né za 10min tramvají. V centu kolem 25min vlakem a v práci kolem hodiny. Jen mi trochu chybí kamoši, se kterýma jsem se výdala docela často. Jak bydlým na jihu, tak jsou všichni kolem hodinky daleko, ale hlavně MHD je tu dost drahá a už takhle platím skoro 200liber měsíčně za cestování do práce.   
    Na závěr musím napsat, že se v LND mám dobře, nenudím se a rozhodně nemám takový homesick po USA, jako jsem měla v ČR. Za nějaké tři týdny nám s přítelem začně zkouška našeho vztahu, protože na nějaké čtyři měsíce budu odjíždět, tak doufám, že se to nějak zvládne.
     CO bych chtěla ješte zmínit, tak mi bylo od majitele kaféčka nabidnuto, jestli se k němu po zimě vrátím, že mi nabídne pozici supervisor a konečně se snad dokčám práce za víc než minimální UK mzdu :).
Doufám, že jsem vás neunudila k smrti a snad aspoň pár lidí bude zajímat, jak si se mnou život hraje.

                                                                           Fota:
Dovolená Itálie:

                                                                   Dovolená Kapverdy:





Další:
Majáles v Hradci Kralové byl super.
Rozhodně jeden z hodně moc dobrých momentů v ČR po návratu.
 Odehrála jsem i pár zápasů za fobalový klub, kde jsem registrovaná :)
 UK:
Camden Town - B-day kolegyně z práce
Výhled na Londýn z Alexandra Palace
Druhý koncert kapely Pulse
 Návštěva London Eye:

Navšívila jsem T.G.I. Fridays a
nechutnalo mi!
 Mají tu i Five Guys, ale neochutnala jsem
 Centrum Londýna:
Love Sign Sculpture :)



8 komentářů:

  1. Wow,Miso,jsem rada,ze se ti dari.Jak tak ctu tvuj clanek,zacina se mi po Londynu docela styskat.Ja jsem tam byla tak pred 12 lety (Watford),ted uz 11 let ziju v USA,na zacatku jsem bydlela blizko tebe v Horsham,PA.Preju hodne stesti!!! Iva
    PS:Kdyby jsi mela cas,mohla by jsi mi poslat pohled z Londyna?Poslu Chicago.Pokud ano,dej mi vedet sem,napisu kontakt na facebook.Dekuju.Pa!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, asi si tě pamatuji, jak jsi mi psala ještě vubec, než jsem odjela do USA. že jsi byla v PA a vubec se ti tan nelíbilo a pak jsi byla někde poblíž NYC že?? :)
      Určitě pohled pošlu, pokud mi pak písneš na FB kam posílat :)

      Vymazat
  2. Ano,jsem to ja,mas vybornou pamet! :-).napisu adresu na face, vzapeti posilam Chicago a dekuju!!!Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, vim, ze se ozyvam hodne pozde, ale nezapomnela jsem na tebe s pohledem. Jen jsem je nakoupila pri odjezdi na zimu domu a pri ceste do CR se mi zlomily a tak jsem nechtela posilat zniceny. Kazdopadne jsem nazpet v UK a ted mi nebrani nic.
      jen budu potrebovat adresu
      pisni na:
      bubice(dot)michalka(at)gmail(dot)com

      Vymazat
  3. Jé, tak jsem s trochu malým zpožděním narazila na článek z listopadu :-D Tak doufám, že vztah vydržel a máš se krásně :-)

    OdpovědětVymazat
  4. ...ahojky bobku...a co je dál? ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol dať mu vyskúšať a jeho meno je Drosagiede on ma poučil a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.

    OdpovědětVymazat