sobota 17. září 2011

Další pracovní týden zasebou

     Mám pátek večer. Po třech týdnech strávený s rodinkou mám asi takovýto názor. HM mám moc ráda - třeba někomu příjde trochu odměřenější, ale já ji mám z celé rodiny asi nejradši.  Vždycky když něco potřebuji, tak mi přijde taková nejpohodovějši. HF je taky fajn - ale občas mi přijde takový bručoun. V podstatě zde v USA mi nastala úplně opačná situace než v UK. Tady musím konstatovat, že rodiče jsou dobří, bezproblémoví. Zato dětičky se začínají čím dál tím víc projevovat. (V UK jsem někdy fakt nepobírala HM a třeba Caludia (8let) - byla naprostý zlatíčko).
    Ta 12-ti letá Jax je relativně v pohodě. Jenom mě občas štve, že mi příjde,že jí příjde, že po ní chci moct, když chci, aby mi řekla, co chce udělat k večeři. Včera se na mě i docela osočila, když jsem se jí na večeři ptala, a že prostě neví, že nemá hlad. Všechno to ale vyplývá z toho, že jen a jen čučí na televizi a nevnímá realitu kolem sebe. Takže jsem se na ní prostě vyprdla, udělala jídlo jenom pro mladý a jí neudělala nic. Nebudu jí přeci přemlouvat ať jde jíst. Je už přece dost velká rozhodnout se, co chce k večeři.
     No a dvojčata jsou největší zabijáci. Prostě se kvůli každé blbině začnou hádat - že si tenhle vybral hezčí kostým na halloween než ten druhý, tomu druhému se to samozřejmě nelíbí, tak se začnou pošťuchovat až to občas přerůstá v opravdu nepříjemné bitky a opravdu je to všechno jen kvůli kravinám. Jeden hraje na počítači a chce hrát ten druhý. Jeden má hezčí tričko než ten druhý atd. - nedá se spočítat kolikrát denně zopakuji slova jako: stop it, stop fighting, dont punch your sister/brother .... opravdu, mě z toho začínají i bolet hlasivky. Občas se musí i zvýšit hlas, protože oni prostě absolutně nereagují. Ještě ten klučina má tu odlehčenou formu autizmu a tak když se rozčílí hodně, tak začne ségru mlátit, kopat dost surově nebo dokonce i plivat. Takže si asi umíte představit, když ráno vidím školní autobus, jak se mi uleví. Odpoledne jsou většinou o něco klidnější než rána. Ale opravdu pokaždé odpočítávám dny do víkendu, kdy si od dětiček odpočinu :)

    Jinak tento týden mi začala škola - mám jí úterý a čtvrtky od 8:05pm - 10:05pm - takže tyto dny jsou docela dost náročné. Ve středu jsem z toho byla tak hotová, že jsem usnula v půl 9 a spala jak zabitá. Dělám TOEFL prep. course - upřímně, ani asi nechci dělat ten test. Prý body, které získáte platí pouze dva roky, takže pokud je do té doby nevyužijete, tak propadnou. Kurz jsem si vybrala z toho důvodu, že má 48hod a měla bych získat 3.20 kreditu. Bavila jsem se s Martinou (italská au-pair) a ta si prý jede v listopadu dělat do Baltimoru víkendový kurz, který ti dá další 4 kredity. Takže kdybych ho absolvovala, tak bych v podstatě měla v prosinci, co bych dokončila TOEFL kurz splněno.

    Dnes ráno byla s dvojčaty docela sranda - Bailey si našla na internetu nějaká základní česká slovíčka a strašně cool ji přišlo naše ANO - pak to začal opakovat i Colton - pak se mě Bailey zeptala jak se řekne zadek - no pak si Colton vzal prázdnou ruličku od záchoďáku - začal běhat po kuchyni a říkal ANO, ANO, ANO a za ním Bailey řvala ZADEK - ZADEK - ZADEK - takže mě osobně to přišlo strašně vtipné.

    Kolem jedenácté jsem se sešla z Martinou. Včera mi večer volala a brečela do telefonu, že jí rodinka oznámila, že nemůže na cluster meeting, páč musí hlídat děti (je to btw v neděli odpoledne) - a že na další týden nemá naplánovaný od rodinky ani jeden den off. V podstatě od té doby co tu jsem - tak musí pokaždé pracovat soboty rána a neděle večer. Takže jsem se setkaly a vypovídala se. Asi jí to dost pomohlo, ale stejnak, pokud se neozve naší koordinátorce, tak si myslím, že se to nezmění. Prý třeba jí řekla rodinka, že dnešek je její den off, ale ráno musela někde vyzvedávat děti tak nebo tak - takže to žádný den off není. Upřímně, strašně jí lituji.

    Na dnešek večer je naplánovaná Philla. Prý tu v okolí je Čech (kluk) au-pair, který právě končí a má rozlučkovou párty. Takže tam s Pájou razím a ještě by s námi měl jet Slovák Martin, kterého tedy dnes večer poznám. V neděli je pak cluster meeting - takže program bude opět nabitý :)

Jedna z večeří, která byla v průběhu týdne na stole :/ :D
(jde o hranolky ze sladkých brambor, salát přelitý balzamikovým octem a zrníčka z čerstvého granátového jablka)

Procházka s Martinou po Wayne

Martina - Starbucks

Návštěva sport store (tohle je drez Philadelfského fotbalového klubu - americký fotbal)

Já - fanošek Phillies - baseballovy tým

Tohle je má bychle do školy - takhle to ani nepříjde, ale má skoro 600stran a 6CD





6 komentářů:

  1. Ten kluk se urcite jmenuje Petr:) uzijte si party

    OdpovědětVymazat
  2. Terez -> jj je to Petr - jak to vis? :)

    OdpovědětVymazat
  3. svět je malej:-) já jsem z Plzně a dala jsme se dohromady z holčinou z Plzně, která se taky chystá do USA a ona mi na něj dala kontakt:-)

    OdpovědětVymazat
  4. tyjo, tak když jsi psala, jak běhali po pokoji a řvali ANO a ZADEK, tak jsem se musela smát... ale jinakti věřim, že to máš dost záhul... a opákování 50x stejný fráze, to nesnášim... hrůza...

    a musíš třeba občas toho kluka chytit a odvýst do jinýho pokoje, když se mlátěj, nebo stačí zařvat?

    OdpovědětVymazat
  5. To ANO a ZADEK me tez pobavilo :D U nas je to podobne, kord ted kdyz uz mala je docela velka,tak se s klukem mlati hlava nehlava a hodne zacina ona,obcas je to docela vycerpavajici,nejlepsi je kdyz si jeden hraje v pokoji a druhy je v obyvaku..
    Snad az si zajedete nejakou tu rutinu, bude to lepsi ;)

    OdpovědětVymazat
  6. hihi, tak teď jsem si vzpomněla na mě a mýho o šest let mladšího bráchu... od malička jsme se furt prali, byla to hrůza. Ze začátku to bylo docela přátelský, pak mě tim začal otravovat, pak trochu šikanovat, pak mě začal dorůstat a sílit, takže už jsme byli vyrovnaný, ale naštěstí, když už mě přerostl, tak ho to začalo trochu přecházet, teď jsem se vrátila ze Španělska, v listopadu mu bude 14 a už konečně dostal rozum :D :D až mi občas přijde divný, že si zaleze do pokoje a neotravuje. Dřív mi furt lezl do pokoje. Tak teď ho navštěvuju já :D :D

    OdpovědětVymazat