středa 28. září 2011

Philla, neúmyslá návštěva černošského ghetta a slovenský festival v NJ

     Konečně jsem se uráčila přemluvit k napsání příspěvku z uplynulého víkendu. Můsím říct, že celý víkend nebyl čas skoro ani dýcha, jak to bylo nabité. V sobotu se vyrazilo za Mončou, která nedávno doplnila naše řady au-pair, do Philly a konečně jsme se po skoro dvou měsíčním skypování setkaly osobně.
     Na programu bylo najít nějaké normální obchody na nakupování. To se nám po delší době podařílo na Chestnut Street. Konečně mohu říct, že mi to zpravilo shopping náladu :), ale i tak, něco podobného Primarku je stále nenalezeno. Další cílovou destinací byla South Street, co mi bylo doporučováno navštívit. Zrovna při té příležitosti zde probíhala akce něměckého Oktoberfestu. Jelikož už bylo po sedmé, měly jsme pořádný hlad, tak  se vydalo směrem k Mončině domu. (z nějaké 9té ulice směrem na 42tou). Hodně obchodů začalo v tuto dobu zavírat, takže si South Street budeme muset ještě zopadkovat, páč se toho stejně moc nevidělo. Po chvilce hledání jsme našly i místo, kde se najíme. Monča neodolala Philly Cheese Steaku a já si dala Buffalo Chicken Wings - i když to bylo takové prapodivné bistro vlastněné Mexikánci, tak to bylo moc dobré a docela nám jich přišlo i líto. Přijedou sem za lepším životem, sice možná vydělají víc, ale zase tu dřou jak koně. Každopádně se tam s Mončou plánujeme ještě vrátit.
      Po večeři jsme se necítily jít takovou štreku zpět, tak jsme se rozhodly využít služeb hromadné dopravy. Vůbec prostě nachápu, jak se tam ty lidi dokáží orientovat. Tedy ono je to spíš dělané pro místní černé obyvatelstvo (moc bílých se v autobuse nepotká a samozřejmě, že my byly jediné :D ).  Na zastávce máte napsané pouze číclo autobusu, které tam staví a kam ten autobus jede nebo kdy jede už nikde není. Po radě jsme se rozhodly vyžít autobus č. 31, který nás měl zavést na 38 ulici na Market Street a od tam tuď by se kousek docházelo. Jenže autobus na nějaké 33 ulici opustil tu naší Market Street a vidal se do temných uliček Philadelphie bůh ví kde. Samozřejmě, že jsme s Mončou začaly dost panikařit, pač jsme se blížily k místům, která už nejsou bezpečná, zvlašť pro dvě "bílé" blondýny. Jeden, přinejmenším, zhulený černoch se nás ptal, kam potřebujeme a neurvale nabízel svojí pomoc. Takže jsem začaly panikařit ještě víc a při větě - "Dont worry i dont wanna kill you " se obavy ještě umocnily. Nakonec nám řidič řekl, že jsme se vrátili na 46ulici na Market Street a pokud se bojíme, že se na 40.ulici dostaneme vlakem nebo prostě musíme jít. Rozhodly jsem se pro chůzy, páč čekat v těch končinách na vlak by mě asi zabilo. No nebylo to příjemné koukat, jak na nás ty černoši podezřele koukají. No nic, nějak se zvládlo dojít k Monče domů a čekal nás ještě výlet do nočního klubu, kam se nám už vůbec nechtělo. Nakonec nás vyzvednul Martin (Slovák), páč trmácet se někam hromadnou dopravou, na uplně jiný konec Philly bylo nemyslitelné. Vyrazilo se do Roxy clubu, kde mi to upřímě moc nesedlo. Prostředí bylo pěkné, ale prostě remixy, které nasnáším se linuly z reproduktorů a vůbec mě to nenastartovalo do pařící nálady.
     Na neděli byl naplánovaný výlet do NJ (stát) na Slovenksý festival. Nejlepší bylo jídlo. Fakt mě to připomnělo domov a člověk se pořádně nabaštil :). Od Monči bratránka jsme byli pozvání na hruškovici,  kupa čechů a slováků kolem, takže se člověk cítil skoro jak doma. Jen tedy hudba trochu chyběla, přišlo mi, že mohli hrát tak hodinku. Na závěr se pokoupila ještě nějaká kokina a vydalo se dom, kam se dorazilo kolem 9-té večerní.

Fotofrafie

S Mončou a Jágr tričkem - jen škoda, že neměli naše velikosti.
Někod libo si zvětšit prdelku?? :D :D
South Street - Oktoberfest
South Street
South Street se západem slunce
Monča a její Philly Cheese Steak
Já a Buffalo Chicken Wings
Slovenský Festival NJ - papkání
Slovenský Festival NJ - papkání
Já - Monča -Pája - Martin
Hruškovice :)
Slovenský Festival - pohoda v americkém stylu :)
Slovenský Festival 
Nějaká ta česko-slovenská kokina
Západ slunce Pennsylvánie - cesta zpět
Cesta z festivalu - Philadelphia

4 komentáře:

  1. Ja sem tady rok a zadnej cesko-slovenskej festival sem nezazila! Hmmmmmm :/ Tak pristi rok treba! :D
    Zahlidla jsem mattoni... ja mam hrozne rada mattoni!!!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Mattoni uz neni :(
    Moc hezky si to uzivas :)

    OdpovědětVymazat
  2. JJ - Matonky tam prodavaly :) - mam i vyfocene kartony lahvi v kufru neciho auta :).
    Tento festival je tu pry kazdy rok, takze pokud te to zavlaje nekam pobliz nas, tak pristi rok to jisti :)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, to bych se zbláznila strachy v tý čtvrti :D Jinak ty jsi takovej Primark blázen (v dobrým, já jsem taky :D), tak bys mohla vědět kde v Londýně je Primark v centru krom Oxfordky? Tam se nám moc nechce, prý je to masakr. Mně stačil hlavní Penneys v Dublinu.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja prave nejvic chodila na Oxfordku...masakr to je, ale pak kdyz jsem tam byla po nekolikate, tak ty lidi kolem uz ani nevnimas.
    Pak vim, ze jeden relativne novy je na Wood Green(e), ale to uz neni v centru, ale zas je to v obchodaku, kde pak je vedle TK Maxx, ktery mam taky rada.
    Mne na Primarku vyhovovalo, ze se tam sehnaly veci za pakatel a vypadaly relativne k svetu a treba na kalhotky od tamtud nedam dopustit :) - ty fakt drzi :)
    Tady v USA mi prijde, ze prave obycejne neznackove tricko, ktere jeste vypada dost bezdomovecky stoji skoro stejne (mozna o dolar mene) nez znackove tricko prave nekde z TJ Maxx.

    OdpovědětVymazat