pondělí 12. září 2011

Víkend 2

    Hlásím se po mém druhém náročném víkendu. Host rodinka mi odjela na chatu u jezera u kanadských hranic a já zůstala samotná - samotinká. Bylo mi nabídnuto se účastnit, ale já po zkušenostech z UK si své víkendy budu trávit po svém. Páč si člověk s rodinkou stejně moc neodpočine, i když jsou ne mě moc hodní.
    Vše začalo v pátek večer, kdy mi Pája nabídla, účastnit se společné večeře s jejími libanonskými kamarády v marocké restauraci v Phille. Jelikož nabídka přišla až po mé večeři vyhrál salát. V podstatě šlo o nakrájený římský salát, paprika a okurka (ještě by tam bylo rajče, kdybych ho papkala) přelité olivovým olejem a česnekovým dresingem. Představovala jsem si, že to bude smetanový dresing, jak bývá u nás, ale byla to asi voda smíchaná s česnekem a citronem. Chuť byla zajímavá, ale na smetanový česnekový dresing to nemělo ani náhodou. Program v restauraci byl vyplněn břišní tanečnicí. Podívaná to byla zajímavá, ale každý den bych to nemusela.
     Pak se rozhodlo, že se půjde do nějakého klubíku trochu popařit. Já z toho úplně nadšená nebyla, protože se s tím tak trochu nepočítalo a nevzala jsem si s sebou moc peněz. Tedy k libanonským kamarádům se dopravilo autem, takže nějaké alkoholické nápoje stejně nehrozily, ale se 7dolary v peněžence mi bylo divné někam jít. Nakonec se zůstalo u coly a vždycky mi byla zaplacena, takže finanční krize nenastala. :). První club do kterého se šlo, se jmenoval Byblos. Byl to také nějaký v libanonském/marockém stylu nebo tak něco a mě osobně vůbec nenadchnul. Bylo tam přeplněno, nebylo místo kde si sednout a muzika mi nic neříkala. Na celý klub byl jeden záchod pro ženy a jeden pro muže. Z toho by EU dostala infarkt :D :D. Jediné, co mě překvapilo, tak s čistou problém nebyl. Naštěstí se tam pobylo asi jen půl hodinky a pak se taxíkem přejelo někam jinam a tam už to bylo o moc lepší. Sice hudba také nebyl můj šálek čaje, ale aspoň to byla normální taneční-zremixovaná muzika, a prostě se to dalo. Zůstalo se tam až do zavíračky, což byly dvě hodiny ráno a ještě se pak nějakou dobu sedělo na terase dokud nás v půl 3 nevyhodily, kdy sklízeli židle. Přejelo se k autu a pokračovalo se domů. No musím se přiznat, že náš řidič vůbec neřešil nějaký alkohol v krvi a pár drinků si dal. Moc příjemně mi při té myšlence nebylo. Dojelo se v pořádku a to je hlavní. Ještě, abych se vrátila k restauraci a prvnímu baru - tolik vodních dýmek najednou jsem v životě neviděla. Oni to fakt kouří třeba místo cigaret - mají to nějaký zvyk nebo co.

     V sobotu se mělo vyrážet do NYC na srbskou "white party". Ráno se muselo zajet do banky - uložit si penízky (HM mi dává šeky - mám tu z hodnějších rodinek, která platí 200$ a né 195.75, které mají v podmínkách). Ještě se musely nějaké penízky vybrat, aby se mělo o víkendu a příští týden z čeho vyžít. No naštěstí jsem poprvé musela kartu použít až teď v bance a přišlo se na to, že byla nějaká ještě zablokovaná a pán za přepážkou ji musel přes počítač odblokovat. Přitom mi při předávání bylo řečeno, že je plně funkční. Neumím si představit, jak by mi bylo, s ní někde platit v obchodě, nemít u sebe cash a karta by odmítla transakci :/.
    Kolem poledne se přecházelo k Páje a vyrazilo na nákupy nějakých těch bílých hadříků, aby se mělo v čem vyrazit. Ještě se volalo jedné ze Srbek (Maja), jestli ta párty opravdu platí, protože ta druhá ze Srbek (Vesna), která se měla účastnit, měla babysitting takže nám bylo řečeno, že se ještě neví. No nic jelo se do obchodu jménem ROSS a heslem toho obchodu je DRESS for LESS. Něco jako TJ(K) Maxx - značkový levný outlet. Konečně mi to opět připomnělo Anglii (úplně něco jiného, než drahý značkový Mall z minulého týden). Nebudu říkat, že bych tam vydržela věčnost a skoupila půlku obchodu :). Našla jsem krásné bílé šatičky, které mají i na mojí pidi postavu ideální délku. Pak se ale dostala zpráva, že se NYC party ruší a já nevěděla co s těmi šaty. Prý by ta holčina, která má babysitting dorazila sama do NYC až by skončila, ale to jí její kámoši nechtěli nechat řídit samotnou a ještě furt v TV říkali, že jak je to 10. výročí od atentátu na Dvojčata, tak je opět riziko atentátů a hlavně by byla strašná traffic, právě z důvodů kontrol. Nakonec se rozhodlo, že se zůstane na baráčku u Libanonců a koupí se pivka a bude se jen tak popíjet a relaxovat. Jenže já měla dilema s těmi šatečkami, strašně se mi líbily, ale jsou takové trochu sváteční, né pro běžné nošení, ale jelikož mi bylo jasné, že bych příště takhle ideální délku už nemusela sehnat, tak se braly. Pak jsem si nakonec řekla, že vlastně ušetřím za ten zrušený NYC výlet, tak se ještě pokoupilo dalších pár věcí. Ještě jedny šaty, na normální nošený ve všedních dnech a dvoje botky :). Přejelo se k Libanoncům, kde se seznámilo s dalšími novými lidmi, kromě těch, které se potkali včera.
     Ve čtyřek se vyrazilo na "Linner" :) - (kdyby někdo nevěděl o co jde - tak je to nové slovo, které Pája vymyslela - jedné se o jídlo mezi obědem a večeří. - Něco jako Brunch - jídlo mezi snídaní a obědem, ale jen servírované později :D). Stejně jako minulý týden se vyrazilo do T. G. I. Friday's (bylo mi vysvětleno, co T. G. I. zkratka znamená a docela mě pobavila slovní hříčka - "Thnaks God It's" - Friday('s). Já si tentokrát dala California club sandwich. (kdyby to někoho zajímalo - tak tady je vidět obrázek, jak to vypadalo http://www.tgifridays.com/menus/Menus.aspx - nahoře vpravo v rohu - slaninka uvnitř je samozřejmě teplá )  - Byla to dobrota, ani se to nedalo celé sníst. George, jeden z Libanonců se nedal odbít a za všechny to zaplatil :). Cestou na baráček se koupilo pivko v obchodě s názvem KUNDA.bev. Samozřejmě, že jsme s Pájou dostaly strašný záchvat smíchu a nikdo kolem-dokola nechápal co se děje :D :D. Po návratu se začalo pomalu popíjet. Vládla taková pohodová nálada a já vydržel asi do dvou a pak to zabalila. Plánovaně se přespávalo tam.

     Neděle byla hodně odpočinková. Vzbudila jsem se kolem půl 11. S Pájou se zajelo do Wawa (takový obchod - sortimentem připomínající benzínku a možnost take away kafíček). Koupily se vajíčka a slaninka a Pája pro všechny připravila snídani :). Po polední se přejíždělo domů. Byla jsem zavezena před baráček a následovala vana, chvilkové serfování po netu a ještě se pak vydalo na asi hodinkovou procházku po Wayne, kde se opět zastavilo ve Wawa a neodolalo se kafíčku a ještě na mě z mrazáku vykoukla Ben and Jerry's zmrzlina - vyhrála příchuť-Cookie Dough  - jedna z mých oblíbených. Domů se dorazilo po půl šesté a zbytek neděle byl už jen odpočinek.

Obrázky z web. stánek marocké restaurace. (foťáček jsem s sebou neměla)
Obrázky z Byblos klubu.

Nákupy s Pájou - sobota
S Pájou - fitting room 
Pája nakupuje botky :)
Má odkládací polička :)
Tohle jsou mé ulovky :)

KUNDA obchůdek s pivkem :D :D

PS: při koupeli se mi podařilo docela solidně praštit se do hlavy o držadlo na mýdlo a tak mi teď na čele vyskočila kvalitní boule :D

3 komentáře:

  1. moc pěkný šaty sis koupila :)) s tim TGI Friday´s si mně docela udělala chuť, tak se jdu radši nasnídat :D je fajn, že tam znáš dost lidí a děje se něco o víkendech... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Az nedky nevim co drive. s Pajou jsem se dohodla na tom NYC (ktery se nekonalo) nekdy v utery/stredu a pak v patek mi prisla nabidka od jedne au-pair, ze jednou do zabavniho parku, jestli nechci jet take. Takze kdyby tato nabidka prisla drive, tak by asi vyhral zabavni park. :)

    OdpovědětVymazat
  3. jo je to super, že už tam máš tolik plánu a všeho a užíváš si to tam už takhle od začátku ;) a šatičky sou moc pěkný, oboje :)

    OdpovědětVymazat