pondělí 12. prosince 2011

Zvonec a školy je konec

     Tak nějak přemýšlím, co se minulý týden stalo zajímavého. Asi bude tento příspěvek dost stručný, páč toho moc nebylo. Na nic pořádnějšího nemohu přijít.
     Vůbec jsem nehla s nakupováním vánočních dárků pro host rodinku, takže jsem na jednom jediném dárku a to šátek pro moji HM. Tento nacházející víkend to budu muset dohnat.
    V úterý jsem přes break zase zaběhla k Páje a udělaly se ještě dva druhy dalšího cukroví. Tentokrát šlo o nepečené (rumové kuličky v kokosu a kávová zrna). Pája připravila těsto předem, takže já se přidala jen s tvarováním. Tedy ještě že se nic nepeklo, zrovna to vyšlo na den, kdy tam měli cleaningovou službu, takže některé cleaning ladies smejčily kuchyň a mi jsme čekaly až budou hotové, aby jsme ji zase zaprasečily :) Mezitím se dohadovalo, kde bude nejlepší slavit Pájiny blížící se narozeniny. (bude to tento víkend 17-18.12). Takže z toho vyplývá, že budu muset s  koordinovat ty dárky a párty a zase určitě nebudu vědět co dřív.
    Přes víkend rodinka nazdobila stromeček, takže už nám v baráku vesele svítí. Je sice umělý, ale veliký a krásný. Oni pak prý mají nějaké speciální šišky do krbu, které vynahradí vůni z pravého stromečku. Nj Amerika, na co oni nepřijdou :).
    Jooo, už jsem si vzpomněla, co se docela důležitého stalo v průběhu minulého pracovního týdne. Ve čtvrtek byla úplně poslední hodina mého kurzu ve škole. Byla to vlastně taková rozlučková párty. Každý měl přinést něco k jídlu. Někdo byl zaúkolovaný jen třeba s pitím, někdo měl zas donést třeba jen talířky, ubrousky atd... minulý týden se to rozdělilo a pak si každý měl pracovat na svém. Já se rozhodla pro naši českou česnekovou pomazánku, která byla mazaná na něčem podobném, jako náš rohlík. Není to úplně náš typický rohlajz, ale taky se dal. V podstatě jsem udělala dva a půl talíře a všechno se snědlo, takže to asi docela chutnalo. I Jax se po tom mohla utlouci :), takže jsem byla ráda :).

    Co se týče dětiček, tak Bailey se začíná docela lepšit a vesměs s ní nejsou problémy, když nepočítám to občasné provokování, hádání a praní se s bráchou. Zato tedy brácha si na mě během týdne dvakrát docela dost dovolil. Poprvé to bylo myslím v úterý, kdy chtěl k večeři chicken and frites - které trvají asi půl hodinky. 10min se předehřívá trouba a pak se hranolky i kuře 20min peče. Byly asi 3minuty do doby, kdy by to mělo být hotové a Colton přišel, že má hlad, tak mu říkám, že to bude mít do 5ti minut na stole a on, že má prostě hlad a že se jde najíst. Otevřel spíž a tak mu říkám, ať už nic nejí, že to bude mít hned hotové. Toho nějak vytočilo začal na mě řvát I am hungry - I am hungry a kopl do mě. Ono to od něj nějak nebolí, jde vidět, že přeci ještě nějaký respekt má a nedovilí si na mě použít všechnu sílu, ale prostě je fakt děs, že se to dítě nedokáže ovládat. Pátek pokračoval v podobném tempu, kdy zase přišla krize ráno. Venku asi -2 stupně a on chtěl jít v krátkém tričku a přes to jen slabou mikinu. Tak mu říkam, že dnes je počasí na zimní bundu ..to opět na mě začal křičet, že zimní bundu nechce. Tak mu řeknu, že ve slabé mikině nepůjde a že dneska si prostě tu zimní bundu vezme... to ho zase vytočilo, začal ne mě řvát i dont wanna, i dont wanna ..přiběhl ke mě a dal mi boxa do ramene. To už jsem tedy nevydržela..tu ruku mu čapla a řekla v dost "nasraném hlase " kdy jsem mu koukala přímo do očí a byla od něj asi 15cm " you will never- ever-ever hit me again.. do you undestand me". Asi ho má reakce dost překvapila, nakonec si bundu vzal a za dvě minuty už byl zas úplně v pohodě a lísal se. No nic.. ve škole se v ten pátek také předvedl, páč na hodině TV tam nějakého kluka právě praštil, kopnul a ještě po něm plival. Takže si asi umíte představit, že to s ním někdy není opravdu lehké.
     Aby jste věděli, jak to s tou zimní bundou ještě pokračovalo, tak jí pak nechal ve škole a dnes když bylo ráno -5, tak jsem se ptala HM, co mu mám dát, když má bundu ve škole, tak mi řekla, ať si vezme tu slabou mikinu, že v ní chodil celý víkend. Tak tohle myšlení prostě nikdy nepochopím. Rodiče nechají jít dítě v mrazu jen ve slabé mikině. Samozřejmě, že si ráno kluk stěžoval, že mu je zima, ale tak co jsem mu měla říct jiného, než že si musí přinést tu teplou bundu ze školy.  Takže doufám, že nebude natolik hloupý, aby ji tam zase nechal. Ještě jsem ho tedy zkoušela zahřívat třením - naštěstí byly dnes děti trochu pomalejší než obvykle a venku se mohlo čekat jen asi nějaké 3/4min než dorazil. autobus (jinak většinou čekáme tak 6 až 8min)

Fotky
Tady je náš vánoční stromek .. přes tento víkend tam ještě pár věcí, jako špička v podobě anděla a takové ty zahnuté candy přibyly.

Výroba česnekové pomazánky
Užž je to uděláno, užž je to hotovo :)
Rozlučková párty ve škole
Takže se prostě jedlo, pilo a klábosilo
Tady jsou holky, které jsem si ve škole oblíbila a budou mi určo chybět.
Ilona-Cze, Galina-Rus, Já, Annabell-Ger
Tady mám foto s naší učitelkou - fakt v pohodě ženská.

5 komentářů:

  1. Stromecek vypada skvele!, lepe nez ten tady :D
    A mnam cesnekovku bych si dala hned,asi ji nekdy take udelam aby anglani vedeli o co prichazji..uz jsem si ji objednala u tatky na Vanoce,zase se nebudu moc s nikym libat :D
    Jinak muzu se optat kolik mas uz kreditu a kolik Ti zbyva ??

    OdpovědětVymazat
  2. Danus -> ja uz mam splneno :).
    Pac u Au-pair in Amerika musis mit 6kreditu nebo 80hodin (u Au-pair care je to trochu min hodin - nevim, kolik maji kreditu) a ja v podstate mam 48hod z toho TOEFL kurzu, co jsem chodila a 40hod z vikendoveho kurzu z Baltimore, jak jsem tam byla asi pred mesicem a pul ..takze po zbytek roku uz se skolou nemusim zabyvat :) ..jupííí :)

    OdpovědětVymazat
  3. u nás buď 6 kreditů a nebo 60 hodin. česnečku jsme si ještě nedělala, ale vajíčkovou jo. HD moc chutnla rajčtovovej salát alá bistro, rajčata, cibule, majolka :-D prej se to bude muset naučit.
    Jinak Míšo, stromeček máte moc pěknej a doufám, že malej se uklidní a bude to lepší.

    OdpovědětVymazat
  4. Terez --> ja si nemyslim, ze se nejak jeho chovani zmeni. On je proste nemocnej a s tim nic moc nenadelam. Tedy ma ty specialisty, kteri mu pomahaji. Je to hlavne kvuli tomu, aby byl schopny byt relativne normalni v dospelosti, takze to je beh na dlouhou trat a ja se nejake vyznamne zmeny asi nedoziji. Ale na druhou stranu mi vsichni rikaji, ze je o hodne lepsi nez se treba choval loni. Takze asi nejake zmena je.

    OdpovědětVymazat
  5. jete pro Danus -> ted jsem si asi tak uvedomila, ze u Au-pair in Amerika to asi musi byt 8kreditu a ne 6. Ja si ted nejsem nejak jista.
    Ja jsem si splanila hodiny a mam klid :)

    OdpovědětVymazat