pondělí 11. června 2012

Philadelphia Comic Con Wizard World Convention + Phillies Game - Víkend 2.6. - 3.6.

    Ty voe, sobota, nebylo ještě ani 6am a já už vzhůru a to mi  tu ani dětičky neřvou a nedupou kolem. No nic, než abych koukala jen hloupě do stropu a přemýšlela nad druhou teorií relativity :), tak si tu sesmolím aspoň příspěvek. Vrátím se k minulému víkendu, kde jsem hlavně v sobotu zažila něco typicky amerického a jsem za to hrozně ráda.
     Nevím,  kolik z vás už slyšelo o Comic Con Convention, ale to byla akce, na kterou jsem vyrazila s Anjou (holčina z mého clusteru z Namíbie). Obě jsme o Comic Conu jen slyšely a viděly v TV nebo spíše v různých amerických seriálech (př. můj oblíbený The Big Bang Theory). Takže ani jedna jsme nevěděly do čeho jdeme.
     Abych vám to nějak přiblížila o co jde..... Je to něco jako obrovský veletrh, zaměřený hlavně na americké komixy. Většina sortimentu tvoří komixy, ze všech možných roků, od ceny $1, až ani nevím, za kolik by byly nějaké vzácné. Samotné komixy nečtu, takže tohle jde úplně mimo mě. Další hromadu stánků tvoří umělci, kteří komixy přímo kreslí, malujou a vy si můžete koupit jejich díla, nebo se třeba nechat namalovat, karikaturizovat jako komixový hrdina. Další kupu stánků tvoří ohromné množství triček, všech možných postaviček a prostě všechno, co patří k americkému komixovému světu, který je maximálně obrovský. Pak tam narazíte na různé promo akce od různých společností, kde  u jejich stánků můžete dostat něco zadarmo. Víte, jak to myslím...prostě tady propisku, tady odznáček atd.  Určitě proč lidé chodí na CC, je pozorovat do čeho se ti ostatní navléknou. Typla bych, že dobrá třetina návštěvníků se převléknou do kostýmů, většinou právě různých komixových hrdinů a to je panečku někdy podívaná. A proč jsem na CC vyrazila já, když žádný komixový fanatik nejsem? Pro mě nejdůležitější část programu tvoří možnost vidět na vlastní oči pozvané hvězdy, které lidé znají převážně z amerických TV Shows. Vím, asi to takhle nezní jako "fun" a to ještě když vám napíšu, že jenom se dostat dovnitř stojí $50, já to měla za $60, protože mi odmítla spolupracovat kreditka při online bookingu, ale na to se zaměřím někdy příště.
     Hvězdy, kteří se objeví na CC můžete pozorovat zadarmo, ale za všechno ostatní se platí a to né málo. Já jsem si naivně domnívala, že třeba dostání autogramu bude zadarmo, ale omyl. Stojí to od $30 a víš, vše záleží na hvězdě.. u někoho byl autogram i $100 a když jste si chtěli zaplatit třeba 4 herce ze Star Trek, tak to bylo i třeba $250. Autogramiadá tedy byla o tom, že jste si zaplatili za autogram.. každá hvězda měla svůj stánek, kde za ním/ní bylo na plakátu vidět o koho šlo..vystáli jste si frontu, vybrali z asi 3různých fotek jednu, mohli jste prohodit pár slov ..hvězda se vám podepsala a na řadu šel další. Když nepočítám čekání ve frontě, tak to byla asi minutová záležitost.
      Jak pak hvězdy podepisovaly autogramy, tak u každého stáli 2 až 5 organizátorů, kteří na vás řvali, že si je nemůžete fotit. Ale víte jak..vyfotíte, omluvíte se, že jste nevěděli, že se tu nesmí fotit a tak se v konečné fázi i nějaká ta fotka ukořistila.
     Některé vybrané hvězdy měly ještě tzv. Photo Op - "photo opportunity" ... podle hvězdy se cena pohybovala $50+ (samozřejmě, že se to šplhalo až zas do nehorázných výšin). Photo Op..bylo to, že každá hvězda měla vyhrazený hodinu stan, kde pak byli pouštěni lidé, kteří si to zaplatili a udělali vám s hvězdou fotku, kterou vám do dvou hodin vyhotovili. Kámoška Anja si takhle zaplatila fotku s hercem z The Vampire Diaries -  Paul Wesley. PS: Tohle byla asi 20sec. záležitost, když nepočítám stání v řadě. Fakt to bylo jak někde na výrobní lince ve Škodovce.
        Pro mě CC byl ohromný zážitek. Jen vidět ty hvězdy, buď ze seriálů, které jsem sledovala jako malé dítě. viz. Superman nebo Beverly Hills 90210 a nebo někdo, když jsem měla tak před pěti roky..do dvou let nazpět éru, sledovat skoro každý seriál, který byl.  (Heroes, Prison Break). Přišlo mi úplně nezkutečné, že ti lidé jsou reální. Byla jsem jak ve snu..v hodně dobrém snu :).
     Člověk by řekl, že ho to tam za chvíli začne nudit, ale my jsme tam vydržely s hodinovou pauzou na oběd od 10am do nějakých 5:30pm a nuda rozhodně nebyla. :). Je to fakt zážitek a v konečné fázi mi bylo opravdu jedno, že jsem dala $60 za vstup, páč to bylo rozhodopádně "worth".
      V neděli se vyrazilo na baseball. Moje tedy už druhá Phillies hra v pořadí. Tentokrát se dostaly 4 lístky od Pajíného HF. Vubec nevíme, proč se nerozhodl jít, ale než aby propadly, tak nám určitě vyrazit nevadilo. Lístky byly ještě jedny z těch nejdražších, takže jsem byli hodně nízko a v podstatě když hráč odpaloval, tak v zaběrách kamer pro TV vysílání, takže tentokrát jsme byly za hvězdy my :D :D. Trochu nám to jen kazil déšť. Přišly dvě takové docela ostré přeháňky, kdy jsem se opravu musely zvednout a svá místa opustit, ale tak, bylo to zadarmo, tak si nemohu stěžovat. Je to i k nevíře, jak na obyčejný zápas americké baseballové ligy dorazí přes 45 000 diváků.
    Po baseballu se vyrazilo ještě do Chilies na večeři, kde se mi servírka snažila vymluvit jídlo, které jsem si vybrala, že mi prý nebude chutnat. Šlo totiš o něco, jako hovězí řízek. Sice hovězí jsem ještě neměla, jen telecí, když to vezmu maso od masa, ale tak nevím, proč by mě to nemělo chutnat. Výsledek byl opravdu, jak řízek, na můj vkus jen trochu víc olejnatý a já tedy byla přežraná ještě druhý den :). Určitě by mu nevadilo, položit ho na dvě min na ubrousek.
   Víkend, hlavně sobota byl jeden z nej. zážitků z celé Ameriky. I když je to tu někdy hodně těžké...u mě tedy hlavně kvůli chování dětí, pač ty jsou fakt někdy evel, že to snad ani nejde, tak pak když máte takovýto den, tak víte, že to tu za to opravdu stojí a určitě mi tohle už nikdo z pameti nevymaže. No, kdo může říct, že viděl na vlastní oči Brandona Walshe z Beverly Hills 90210 :D :D. Já do něj byla jako 10ti letá po uši zamilovaná :D :D

Fotky:
Comic Con:
Vstup
 Notrhon Promo Akce
Fright Factory Promo Akce
 Navštěvníci v kostýmech
 Navštěvníci v kostýmech
 Navštěvníci v kostýmech
 Navštěvníci v kostýmech
 Navštěvníci v kostýmech
Navštěvníci v kostýmech
 Navštěvníci v kostýmech
 Navštěvníci v kostýmech
 Navštěvníci v kostýmech
Star Wars Snack - Lego
---------------------------------
Hvězdy CC:
 Tahle hrála Nadju v prvních Prcičkách
 Z Heroes
 Sabrina - Malá čarodějnice
 Heroes
 Brandon - Beverly Hills 90210
Paul Wesley - The Vampire Diaries
Paul Wesley - The Vampire Diaries
Z Avengers
Spike - Buffy
Superman
Z Prison Break
--------------------------
Neděle - Philles Game:






8 komentářů:

  1. Wow, fotky těch seriálových herců jsou úplně super :-))) Taky jsem žrala Beverly Hills a Prison Break a Heroes jsou moje oblíbené seriály tééž :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ .. Prisin Break prvni serie a Heroes prvni a druha serie jsou fakt super. Skoda, ze se jim pak nepovedlo udrzet serial tak dobry, jako byl ten zacatek :).

      Vymazat
  2. Uzasne fotky a za setkani - videni nekoho z Prison Break bych mozna i ty penize dala :D
    Misko, kona se to kazdy rok ??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danus, nevim, jestli uplne kazdy rok, ale ten pristi urcite. Je to i po vice mestech v USA. TAdy mas kdyz tak link, pokud ti to zajima :)

      http://www.wizardworld.com/

      Vymazat
  3. Ooooo, ten Comic Con ti ZAVIDIM!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Suhlasim uplne...jeden super den cez vikend a clovek moze zas ten pracovny tyzden nejak prezit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj..presne, clovek na chvilku uplne vypne...nemusi se tarat o deti a tak nejak je "ready" na dalsi pracovni tyden. Sice se mi ted uz hrozne priblizily letni prazdniny a tech se tedy docela obavam, ale snad se nejak zvladnou :)

      Vymazat