čtvrtek 23. června 2011

Dnes přijde rozhodnuti

Ahoj lidi - tak dnes se musím rozhodnout, jestli rodinku z NJ přijmu.
Jsem na 99% rozhodnutá říct své ANO.
Důvody pro jsou - vyměnila jsem si pár mailu s Heločou/Kamčou - a bylo by super mít ji jako sousedku :)
a zatím jsem neslyšela na rodinku žádná negativa - tedy kromě toho, že mě sám otec připravuje, že jde o čtyři děti, takže bude dost práce.
Včera mi HF naposílal několik fotek rodiny a tak jsem ji konečně viděla kompletně. Vypadají sympaticky, ale to už jsem psala asi 100x :)
Od Kamči jsem dostla kontakt na jejich současnou au-pair a zeptala se na pár otázek ohledně práce . doufám, že co nejdříve odpoví.
No a v konečné fázi jsem ještě včera večer napsala mail HF s pár otázkami - až mi přijde odpověď, tak se definitivně rozhodnu.
Ptala jsem se pár otázkami na děti a pak jsem ještě chtěla vyzvědět trochu víc o moji budoucí práci.
Respektive jsem se hodně zajímala o "light housekeeping" když jsem s otcem mluvila přes skype, tak mi povidal, že po raním shonu odvezu jedno dítko do školy, po návratu se vrhnu na kuchyň se svinčíkem (to on neřek :D ) po snídani a  uklidím dětské pokojíčky a to bylo v podstatě všechno. Přijde mi divné, že bych třeba neměla na starosti dětské "laundry", tak jsem ho poprosila, ať mi napíše jaké práce budu vykonávat. Doufám, že to nezní, že bych se vyhýbala domácím pracím, ale po zkušenostech z Anglie chci vědět do čeho jdu. Na rovnání šatních skříní rodičů nebo čištění zahrady savem se už opravdu necítím a nezařazuji to za práce, které by měla au-pair vykonávat.

Až mi přijde mejlík s odpovědmi tak se můžete  dočkat i odpovědi mé.

zatím se mějte famfárově :)

4 komentáře:

  1. Pokud by je jednalo opravdu jen o tu praci co jsi napsala vyse, tak bych se tech 4 deti nebala :) Doufam,ze udelas spravne zorhodnuti a byt 'sousedka' s Helcou-Kamcou by bylo super. Takze jsem zvedava co Ti jeste HF a ta soucasna au-pair napisi a dej urcite vedet ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky, a kdypak by jsi chtěla odjet??? Já budu v Philadelphii, přímo v centru odlétám 12.září, rodinku 5 dětí a maminka česky mluvící, ale jinak se tam mluví anglicky, jak si tak čtu Tvůj blog, tak jsem prožila naprosto to samé co Ty v UK, taky jsem tam ze sebe dělala uklízečku, hrůza :( Bylo by fajn, kdybys jela ve stejné datum, ale asi pojedeš dřív než já, viď?! přeju Ti hlavně dobrý výběr rodiny a i tu destinaci, je přece jenom lepší být na místě kde si člověk přeje, než aby jel někam kde nechce :-) Pááá hezký den Monika

    OdpovědětVymazat
  3. Holky já vám všem tak strašně závidim :D taky už se vidim v Americe :D a Helču-Kamču bych taky jako sousedku chtěla :D Snad to bude podle tvých představ :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Danus -> jestli jsi si prectla muj dnesni prispevek (24.6.) - tak vis, ze se situace prochu zmenila a ja fakt nevim-nevim - vubec nevim jak se mam rozhodnout.

    Anonym :) -> Jeee - myslim si, ze budes mit super, ze jsi ve stredu deni velkomesta - ja jsem londynpro pro ten velkomestsky sum milovala a fakt se tam nenudila. Takze pocitam, ze tady to bude podobne. Ja jsem bohuzel zatim zadnou nabidku primo z velkeho mesta nedotala :( - co byl paradoxne jediny muj pozadavek, jelikoz se neda lokalita urcit. Jinak k tehle rodince z NJ bych odlitala v srpnu, ale jestli dopadne, to je ve hvezdach. Mam to ted hodne 50:50.

    Jana -> a planujes nekam vyjet?? Po Anglii vim, ze ti prace v zahranicii da opravdu hodne a ne jenom po jazykove strance. (treba osobne vim, ze svoje deti bych chtela az kolem 30-ky, protoze je to pak velka odpovednost a nemas uz moc casu na svuj vlastni zivot a ja se toho sveho zatim nechci vzdat :D). Takze urcite do toho pojd - stoji to za to

    OdpovědětVymazat