úterý 6. září 2011

Labor Day

      Dneska se tu v USA slavil tzv. Labor Day, což je u nás něco jako svátek práce. Pro mě to znamenalo práce od 8am do 12am. Sice některé au-pair v okolí nemusely pracovat vůbec, ale byly i takové, které musely pracovat víc. Upřímně ani se nedivím, že si rodiče udělali chvilku pauzu od dětí. Prostě oba odcházejí v 7 ráno do práce a přicházejí mezi 6pm-7pm, kdy já mám tedy padla a o víkendu mají na starosti děti. Každopádně jim nemůžu mít za zlé, že se oba vydali na nějaké dvě hoďky na kolo.
    Tak nebo tak mi pracovní doba strašně rychle utekla. Ráno se udělala dětskám snídaně, chvilku si četly, a pak jsme udělali okružní jízdu po Wayne, abych měla jistotu, že když bude potřeba zajet do školy, že vím kudy a neztratím se. Po návratu chtěla Jax (12), abych jí pomohla s lakováním nehtů. Měla jsem trochu obavu, že se mladý pozabíjí, ale nakonec byli s námi v pokoji a byl klídek. Pak už se jen připravil oběd a bylo po šichtě. Takže fakt žádný "big deal".
    Odpolko se mi konečně po více než týdnu povedlo spojit s našima. Minulý týden a víkend byl "busy", takže při návratech kolem desáté večer už všichni v ČR měli půlnoc. Na půl 4 byl domluven spich s Matinou (ITA) a tak nějak se pochodovalo po Wayne. Zašlo se na take away coffee do Wawa (jde v podstatě o lokální obchody - kde bych sortiment srovnala s něco jako naší benzínkou - vlastně některé Wawa benzínku i májí). Kafe tam funguje na principu, že je výběr asi z deseti druhů už uvařených káv a vy se sami obsloužíte. Vezmete velikost kelímku, která vám vyhovuje, zvolíte kafe, které chcete a můžete doplnit obyč mlékem, smetanou nebo různými druhy ochucených mlék, př. (vanikla, oříšek) no a zaplatíte. Jde tedy o odlehčený Starbucks, jen s tím rozdílem, že tu střední kafe stojí 1.44 namísto kolem 4$ právě ve Starbucks. S Martinou se našla lavička a vydrželo se dvě a půl hodinky kecat.
     Bylo v plánu se sejít ještě s Pájou (ČR), ale začalo pršet, tak se to nakonec zrušilo a přehodilo na někdy během týdne. Domů se dorazilo kolem půl osmé, udělala jsem si těstoviny s pestem s spokojeně se odebrala do pokoje.

S Martinou (btw: čte se to tvrdě - něco jako Martyna)

A tady jsou ty včera koupené dvoje šortky :)
Cena dohromady: 19$ :D :D

2 komentáře:

  1. to je hezký, že dětičky nezlobí a se všema vycházíš :) vtipný, jak většina holek píše, že potkaly jiný aupairky ve Starbucks :)) Užívej si to tam :)

    OdpovědětVymazat