úterý 15. listopadu 2011

Výlet do NYC, snídaně v Minellas, King of Prusia Mall a Cluster meeting

    Jak jste si mohli všimnout nadpis mého příspěvku je poněkud dlouhý a opravdu se to všechno vtěsnalo do víkendu jen tak tak..takže si umíte představit, že jsem se moc nezastavila.
    Sobota byla ve znamení brzkého vstávání. Když si to tak vezmu, tak už celých čtrnáct dní jsem neměla šanci si pořádně pospat. O pracovním dnu mi drnčí budík v 6am ..začínám v 6:20 a minulý víkend byl Baltimore course a dnes spontánně naplánovaný výlet do NYC. Každopádně jsem byla tak nažhavená, že i když byl budík nastaven zase na tu zabijáckou šestou hodinu, tak jsem očkem pošilhávala po hodinách už kolem 5:40am. Sice se mi z postele nechtělo, ale pořád lepší pocit než při běžném pracovním dnu. Za oknem byla ještě tma, ale vím, že v předpovědi bylo na sobotu naplánováno slunečno, jen poněkud chladno .. ráno kolem 40 farnhajta ..den kolem 55 -- teď to typnu.. tech 40 může byt nějakých 8stupnu, ale přišlo mě, že to ráno mohlo být kolem nuly, i okna u aut byly namrzlé a 55 asi 16. Jelikož mé zádíčka a kolínka jsou z lyžování trochu pochroumané a nemůžu je nechat pro chladnout, páč se pak nemohu dva dny hýbat, tak jsem pod jeansy narvala termo 3/4´táky a pod vršek košilku. Udělala jsem dobře, páč když jsem pak slyšela Veroniku, jak si pořád stěžuje, že je jí zima, tak jsem se jen v tichosti smála.
    Vlak z Wayne mi jel v 7:02.. ve Phille jsme si zašli na kafíčka..u mě to zrovna vyhrál čajíček, který byl tedy dost zvětralý a bez chuti. Nebo nevím..měli tam Irish Breakfast Tea - tak nevím, jestli to mělo takhle opravdu chutnat nebo byl fakt už nějaký starší. Já si ještě z lednice sbalila jogurt a stihla ho zpracovat než jsme vyrazily zas na ten mráz ven. Cesta do NYC utekla docela rychle. Busem to je přesně dvě hodiny cesty. Seděla jsem s Veronikou a celou dobu jsme si vydržely povídat o rozdílech v USA vs. ČR vs. SWE o rozdílech od školství, přes dopravu atd... Ještě s námi kromě Lisy jela Melly .. nová holčina z Rakouska. Holky seděly spolu, páč mohly klábosit svým rodným jazykem.
    NYC jsme začaly najitím sochy písmen LOVE .. nevím, kde to všude po USA mají, ale já vím o dvou ve Phille a ještě jsem viděla fotku kámošky z Floridy a ta zas byla u sochy písmem HOPE. Pak jsme se přesunuly na kabinkovou lanovku, která nás převezla na Roosevelt Island, kde jsme strávily asi dvě hodiny. Ono tam toho vlastně moc není, ale bylo krásné babí léto.. po pravé straně se nám rýsoval NYC a tak jsme se jen tak procházely, a až nejsem nějak moc romantická osobnost, tak být tam na procházce s nějakým chlapcem by bylo úplně ideální. My jsem si tedy musely vystačit čtyři holky :). Po návratu do City jsme všichni už docela šilhaly hlady. Veronika dostala typ od své kamarádky na zajímavou restauraci.. tedy Diner (kdo žije v USA ví....nevím, jak to vysvětlit pro ty co nevědí.. třeba kdo viděl Pulp Fiction .. tak ta scéna, jak jde Uma Turman na večeři s Johnem Travoltou ... jde o to, že ceny nejsou nějak extrémní, ale zas nemůžete očekávat servis první cenové skupiny a jídla jsou to typicky americká, jako burgry, sandwiche atd.  :) ). Tady ten diner byl specifický tím, že kromě toho, že číšníci servírují pokrmy, tak u toho ještě stíhají zpívat. Jde vesměs o mladé lidi, kteří mají sen se jednou dostat na Broadway, třeba do nějakého muzikálu a jelikož zatím neměli to štěstí, tak musejí dělat číšničinu a doufají, že si jich brzy někdo všimne. Přesně jak jsem psala.. jídlo nějak světoborné nebylo, ale ta atmosféra za to určitě stála. Cestou jsme se ještě stihly stavit ve dvou candy stores a jeden byl ještě propojen s hračkářstvím. A po příjemném obědě, až to nebylo v plánu, se přece jenom zašlo na Times Square. Melly chtěla do Hard Rock Cafe. Po Martině je tedy další sběratelkou Hard Rock Cafe triček. Pak už nám zbývalo asi jen hodinka a půl času do odjezdu, tak jsme se vydaly směrem k naší busové stanici a prolezly ještě pár obchůdků. Kdyby někdo chtěl vědět, jestli zas kreditka dostala zabrat, tak jsem na ni byla hodná. Jediné, co jsem si z NYC dovezla, byly nějaké ty sladkosti :).
    Cesta na zpět byla spíš taková tichá, páč jsme byly všichni dost uťapkaný. Domů jsem mohla dorazit kolem půl 10.
     V neděli i když jsem si mohla přispat, tak moje tělo protestovalo a bylo kolem půl 8 už zase na startované. V posteli jsem ale vydržela až do desáté. Opět se naplánovala snídaně v Minellas a kromě nás 4řech ze včerejška se k nám ještě přidala Pája a ještě jedna nová Němka, která se sem dostala přes rematch. Fakt si teď nevzpomenu na její jméno. Kromě Páji a Veroniky jsme se přesunuly do King Of Prusia Mall. Ty dvě nové holčiny se tam chtěly jet podívat. Měly jsme asi 4hodiny času a já se bála, že to bude utrpení, protže v tom obchoďáku jsou povětšinou takové ty dražší značky a člověk tam toho stejně moc nepokoupí. U mě to tam tedy snad jen zachraňuje Forever 21 a H and M a ještě asi dva, tři další obchody. Zbytek možná tak na koukání do vitríny. No nakonec to docela uteklo a my se přesunuly na cluster meeting.
   Cluster byl v kině, kde se normálně servírovalo jídlo z nabídkového menu. Zase typická americká jídla. Moc jsem si neuměla představit,jak může fungovat kino a servis jídla zároveň aby tím neutrpěli diváci. Kupodivu to funguje docela v pohodě. Mezi řadami byly široké uličky, každá řada byla odstupňovaná docela velkým schodem, takže žádné veklé rušení bublika to nebylo. Zase to počítám jako další, nový americký zážitek :)

Fotografie
Naše čtyřka u LOVE sochy.
Prostě NYC
V lanovce na Roosvelt Island
Pohled na NYC z Roosvelt Islandu
V jednom z candy store
a další candy store
ten byl ještě spojen s hračkářstvím
Ten zmińovaný diner, kde číšníci zpívají
a takhle to nějak vypadá, ale někteří normálně třeba servírují drinky a ještě u toho stíhají zpívat :)
Hard Rock Cafe na Times Squere
Flat Building v NYC - asi znáte :)
Tam jsem se stavěly cestou zpět k autobusu.
Snídaně v Minellas Diner - neděle
Moje snídaňka :)
Vánoční výzdoba v King Of Prusia Mall
Cluster meeting v kině s restauraci
Co si asi tak dáme? :)

5 komentářů:

  1. Vůbec ti ten NY nezávidím!! :'( :D

    OdpovědětVymazat
  2. já taky ne ;) :D :D (chi táám!!) :D

    OdpovědětVymazat
  3. já uz vubec ne :-)

    Koukam, ze si furt snidanujete, tloustnes nebo se to da zvladat? :-)
    Karkule

    OdpovědětVymazat
  4. Taky kdo by New york nezáviděl :D :-)) Jinak pohled došel :-)) Děkuji moooc :))

    OdpovědětVymazat
  5. Karkule - jj, snidane jsou tu bezkonkurencni. Fakt kdyz je sance nekam zajit, tak to neodmitam.

    Mne osobne neprijde, ze bych nejak pribirala .. furt nosim stejne kalhoty a zapnu je furt bez porblemu :D :D
    Vahu tu nevedeme, takze ti kilco/dve nahoru nepoznam :)

    OdpovědětVymazat