pátek 4. listopadu 2011

Zase jeden obyčejný pracovní týden

    Po pár týdnech, které byly docela na odstřel, mám za sebou jeden s těch lepších. Neříkám,že by děti byly jak andílci, ale v porovnání s předchozími týdny tenhle byl opravdu v pohodě.
    V pondělí se tu slavil už asi dva měsíce všude v obchodech propagovaný/dekorovaný Halloween. Mé děti měly ve škole něco jako karneval. HM mi řekla, jestli mám zájem, že se na ty mé dětičky mohu jet podívat, ale že opravdu záleží jen na mě, že je to v mém volnu. Stejně bych asi čas strávila na počítači, takže jsem tam vyrazila. Některé masky byly fakt vtipné. Třeba jeden klučina byl Nintendo DS, další, zase třeba záchod atd. Večer pak děti chodily "Trick or Treat" - já si mohla vybrat. Buď nedělat nic nebo chodit s dětmi a HM po trick or treat a nebo zůstat s Jax a být ten, kdo rozdává sladkosti. Nakonec vyhrála poslední možnost. U mé host rodinky se to slaví tak, že HF roztopil před barákem ohníček, přinesli se židele a udělal nám s Jax popcorn (já i když ho skoro vůbec nejím - asi tak 2x do roka - tak zrovna dnes byl den, kdy se dostala chuť) a jako bonus, protože bylo venku docela chladno nám udělal horkou čokoládu. S Jax jsem seděla venku asi dvě a půl hodiny a docela dobře jsme si popovídaly. Fakt má takovou tu začínající pubertu. Někdy je úplně normální - v pohodě a někdy by jí člověk nejraději vyškrábal oči.
    Ve středu jsem měla můj první babysitting (večerní) za tu celou dobu, co tu jsem. Strašně mě překvapilo, že se mě HF týden předem zeptal, jestli bych tento týden mohla hlídat, ale kdybych měla něco v plánu, že si klidně zavolají jinou babysitterku. Přišlo mi to od něj strašně milé. No a ještě milejší překvapení bylo, když se rodiče vrátili, nebylo to vůbec pozdě, kolem 9:15 (slavili nějaké výročí a tak šli na večeři) - tak mi HF dal extra 30dolarů. Jako přijde mi, že jsem si je ani nezasloužila. Do doby babysittingu bych mohla započítat v podstatě dělání popcornu a koukání na film, který si mohly děti vybrat a objednat na TV. Jediné, co mě naštvalo, tak zase přístup Jax - v podstatě sourozence tak trochu zmanipulovala, že si vybrali film na který se chtěla koukat ona a třeba Bailey v důsledku vůbec nebavil a i se u něj bála. Jediné, kdy trochu nastalo drama, tak jak děti nejsou zvyklé usínat s myšlenkou, že rodiče nejsou v baráku, tak Colton přišel s tím, že se bojí a že by chtěl spát s holkami v pokojíčku. Ty byly proti, tak jsem to vyřešila tak, že mi postavil v pokojíčku takový rozkládací hrad, dal mi mini deku a mini polštář a že tedy budu v jeho pokoji, než dorazí rodiče. Usíná s rozsvícenou lampičkou, takže jsem si vzala knížku a chvíli si četla. Mohla jsem tam být asi jen 20min a rodiče byli doma. V podstatě děti do té doby stejně ještě nezabraly, takže si ještě s rodiči řekli dobrou noc.
    Ještě abych nezapomněla, konečně jsem se také dokopala a byla si zařídit National Security Number. Nejbližší office je ve West Chestru - cca 18mil od Wayne. Musela jsem jet sama, rodiče jsou v době, kdy je kancelář otevřená v práci, takže jsem se modlila, aby tam někde na mě nečíhala nějaké záludná otázka, ale opravdu ne. Jediné, co jsem musela vyplnit bylo město, kde jsem se narodila, stát a jméno a příjmení rodičů (matky za svobodna) a to bylo vše. Kartička by mi měla dorazit do 14 dnů.
    Abych nebyla zase tak optimistická, tak mám přece jenom zas trochu trable. Coton dělá strašné ofuky při večeři a moc toho nesní. Jídlo jim nechávám vybrat, takže to není , že bych vařila něco, co by mu nechutnalo. Ale spíš víc než jídlo se zajímá o hraní těch všech svých video her.  Dělá to, že  po pás soustech řekne, že už je plný a že už nechce, ale že si to nechá na potom. Jenže potom už to nesní a když to jídlo tam pak leží hodinu, tak už je dost nepojídatelné a putuje do koše. Jenže pak se stává, že přijdou rodiče a v 7:10, kdy já už mám padla jim řekne, že má hlad. Takže mi to není příjemné a nevím, co s tím mám dělat. Teď ve čtverek se k tomu přidala ještě Jax (12). Přichází většinou z volejbalu, kolem 5:30-5:45 - tak jsem se jí zeptala, co chce připravit k večeři. Ona ne mě, že se jde teď koukat na tu její "přiblblou Tv show" (ona to takhle neřekla - takhle to nazývám já) a že prostě neví, ať počkám. Tak se jí jdu zeptat za 15min, jestli se už rozmyslela a furt mi začala opakovat "wait, wait -- i dont know-- wait, wait , I am not hungry - I dont know. Ten její výraz, že mě stejně nevnímá a je zase v úplně jiném světě, z TV mi byl jasný. Tak jsem jí řekla, až se rozmyslí, tak ať mi dá vědět. No nerozmyslela a pak když přišli rodiče, tak se jí zeptali jestli jedla, tak řekla, že ne. Oni - no to nevadí, tak se můžeš najíst s námi. Jako fakt tohle mě u ní dokáže opravdu vytočit.
    Páteční ráno bylo strašně klidné, takže doufám, že si to dětičky nevynahradí odpoledne. Mé volno jsem využila k balené a přípravě věci do Baltimore, kam jedu na víkendový kurz, který mi k mému studiu přidá 40hod nebo 4kredity. Vím, že to bude asi dost náročné, ale i přesto se dost těším. Někdy minulý týden mi přišla nabídka složení rozvrhu a možnost výběru hodin. Vyhrály to u mě: Kariéry v turismu, Turismus v Severní Americe, Animace, Kompozice umění a Digitální fotografie. Myslím, že mi ještě jedno chybí, ale to si teď už nevzpomenu. S výběrem jsem spokojená, takže si říkám, že by mě to mohlo i bavit.
    Mějte se všichni famfárově a užívejte víkendu :)

Fotografie
Přidávám pár foteček z dětského halloween karnevalu

a tady jsou ty, které mě osobně přijdou docela vtipné 
 žralok
Nintendo DS
záchod :)
tady nějaká holčina jde za Wayne Elementray School :)
Tohle je u mě osobně vítězná maska - nevím, jak se týhle příšerce nadává, ale pamatuji si ji z jednoho kresleného filmu pro děti
Tady jsou naše halloweenské dýně - v podstatě je všechny vyřezávala HM s trochou dopomocí HF. Já zrovna v době vyřezávání připravovala večeři pro dětičky.

4 komentáře:

  1. jééé tak ten kostým žraloka mě teda pobavil :D:D:D

    OdpovědětVymazat
  2. jj ten byl fakt vtipny .. a to prave, jak tam jsou videt ty nohy, tak tam byly strcene ruce, takze jak s nima hybal, tak to opravdu vypadalo, ze ten poziranej clovek mele z posledniho :)

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo,čtu tě a bavíš mě!Jak dlouho plánuješ zůstat?Co Philly,líbí?Vendy

    OdpovědětVymazat
  4. Vendy -> Zatim jsem rozhodnuta tu zustat ten rok, ktery by au-pair mela v USA vydrzet. Premyslim o tom, ze bych jeste pak zkusila navrat do LND na rok/dva, ale rozhodne ne uz praci s detickama.
    Jinak Philly neni kdovi jak prekrasne mesto - na zacatku jsem z ni byla dost zklamana, ted uz si zacinam zvykat a uz mi prijde proste normalni. Jeste s Moncou ji nazvyvame - ta nese Ostrava. Proste si porovnej Prahu a Ostravu a tak nejak bych porovnala asi NYC/LND - Philly :D

    OdpovědětVymazat