středa 22. února 2012

Víkend 11.2. - 12.2. - Trochu toho sněhu a Aquarium Camden - NJ

     Vím, že jsem si s příspěvkem dala trochu na čas, ale v pátek, kdy jsem si zvykla příspěveky psát měly děti volno ze školy, takže já musela být v pohotovosti celý den. No a včera v pondělí jsem měla zasloužené volno a zas někde lítala. Původně prý ani nemělo tak úplně být, ale po událostech minulého týdne mi ho rodiče dali. K tomu se ale dostanu v příštím článku. Tento bude sumarizace minulého víkendu.
     Na minulý pátek večer jsem byla s Pájou dohodnutá, že mě vyzvedne s jejími dětičkami, až pojede z kina. Měla babysitting a já, že bych jela poté k ní a kouklo by se na nějaký film. Bylo dohodnuto, že už tam zůstanu a ráno se vyráželo do aquaria  v Camden - NJ. Je to od nás asi půl hodinky...projede se Philadelphií, přejede se most a jste právě v Camden - už ale New Jersey stát.
     Jako film to u nás při výběru vyhrály Bridesmaids ... prý nejlepší americká komedie minulého roku. Neříkám, že jsem se někdy nezasmála, ale některé scény byly až ubohé. Představte si nevěstu, která si zkouší svatební šaty, najednou na ní přijde potřeba, ale jelikož je záchod plný, tak si sedne do prostřed silnice a uleví si tam???? ... takže tohle třeba považuji, už za trochu moc.
     V sobotu se mělo vyrážet brzy ráno do aquaria, jenže se probudilo a zjistilo, že nám napadl sníh. Letos potřetí. (vždy vydrží max den, dva). Pája řekla, že se jí v tomhle řídit nechce, páč nevěděla, jak to bude vypadat na cestě do Philly. Já se jí ani nedivím. Tady jak nemají normální zimu, jako je u nás, tak auta samozřejmě nejsou na sníh připravená. Takže vám prokluzují a kloužou i když tu hodně prší. Já v ČR žiji v Krkonoších, kde jsem na ježdění na sněhu zvyklá, ale tady se fakt také bojím, protože ty auta, jak nemají zimní pneumatiky, tak vám prostě nezastaví, kloužou, nerozjedete se...prostě děs. Proto pak vidíte, když přijde do takových míst jako bydlím tu v USA nějaká zimní vánice, tak tu auta bourají jedno přes druhé. Prostě oni ty auta nejsou na sníh připravená. Prý to tady chodí, když je opravdu hodně sněhu, tak tu vyhlásí zákaz vycházení a tím by se mělo zabránit i autonehodám, pač by lidé měli sedět doma na zadku a auta nechat stát před barákem. No nic, kvůli sněhu se tedy vymyslel jiný plán. Měl jet s námi původně i Mario - Libanonec. Nabídnul nám,  že prý můžeme zajet k němu, on udělá oběd a pak se můžeme na něco koukat u něj. My souhlasili a vyrazilo se. Zajelo se do Acme, něco pokoupit, aby se nepřišlo s úplně prázdnou. Musím uznat, že Mário si u mě šplhnul. Oběd byl vynikající. Snad poprvé, co tu jsem, jsem měla pořádný plátek masa. U nás v rodině se to nekupuje. Maximlaně rodiče si občas udělají nějakého steaka.  To je ale, když si vaří pro sebe večeři.  Já jelikož jím s dětmi, tak jsem živena v podstatě jen: Mac and Cheese, Chicken and French Fries. Pasta with pesto/tomatoe sauce nebo Torteliny, takže si umíte představit, jak jsem si na masíčku pochutnala.
     Po obědě se asi hodinu vybíral film a nakonec se skončilo u Drive. Už minule, když jsme s Pájou byli u Maria, tak si obě všimli, že má nějaký divný obraz na TV. Přitom má novou, obrovskou telku. Minule se ale vybral starý film, tak jsme to připisovali tomu. Jenže ono to dělalo i u tohohle ... nového filmu. Abych to přiblížila...obraz televize vypadá, jako by to byl nějak "béčkový" film. Opravdu...jako kdyby se použila domácí kamera a šel se točit filmu. Takže tahle skutečnost filmu hodně ubírá. Nevím, jaký by byl film na normální TV, ale já při sledování dost trpěla.
   Pája pak prohodila pár SMS s Martinem - Slovákem, kterého jsem naposledy viděla při oslavě Nového roku. Už jsme se dlouho neviděli, tak že si zajdeme na drink. Rozloučili jsme se s Máriem, že pokud přestane sněžit, tak další den prubneme konečně to aquarium.
    Dojelo se, kde se mělo setkat, ale jelikož byl víkend před Valentýnem, tak místo, kam se mělo jít mělo hodinu a půl čekačku na stůl. Takže to se vzdalo a jelo do nějaké další hospůdky, která byla v okolí. Musím říct, že to bylo místo, kde se mi konečně po čase zas líbilo. Já prostě od doby, co mě tu skoro každý club zklamal, tak moc těmhle americkým clubum/barum nevěřím. Tohle nebyl klub, spíš bar, kde se servírovalo i jídlo, ale nechodí to tam jak v restauraci, že by vás ke stolu usadili. S Pájou jsme si vybrali nějaký crazy růžový, valentýnský drink a ještě si dali pečený cookie se zmrzlinou na shareování. Martin mezitím dorazil a prostě se příjemně pokecalo a vydrželo se tam asi dvě hodinky. Ze soboty na neděli jsem zase zůstala u Páji, protože to bylo lehčí s vyzvedáváním. Tedy nemusela mě vyzvedávat další den ráno.
    Na neděli se sníh naštěstí umoudřil a mohlo se vyrážet. Vyzvedla se Gabča - SVK, která s rodinou od toho incidentu z minulého týdně naštěstí vychází v dobrém a nic dalšího se tam nepřihodilo. Zajelo se pro Maria a vyrazilo. Cesta opravdu byla jen ta půl hodinka. Venku vypadalo, že je krásně, tak aby se nemusely tahat bundy v rukách, tak se rozhodlo, že se nechají v autě. To byla docela chyba...od parkoviště se mohlo docházet takových 300m a nějak se dost studeně rozfičelo a mi fakt sprintovali dovnitř, do tepla.
    Camdenské aquarium má 4 části, ale bohužel jedna se předělává a je celá uzavřená pro veřejnost, takže jsme si museli vystačit jen se třemi. Jak bych to popsala...aquarium je pěkné. Určitě jsem ráda, že jsem tam zavítala, jen mě překvapilo, že za 28dol bylo docela malé. Člověk to měl projité asi za dvě hodiny a to jsme zrovna ještě dorazili na čas, kdy nám bylo v takovém koloseu s výhledem na žraloky a další ryby vyprávěno právě o aqauariu a ještě jsme přišli včas na krmení tučňáků. Nebýt toho, tak to máte za hoďku a tři čtvrtě prošlé. Pamatuji si, když jsem byla kdysi dávno v podobném aquariu ve Vencouveru, tak to bylo obrovské. Tam to mohlo trvat dobré čtyři hodiny všechno projít a byly tam i vystoupení s delfíny a kosatkou. Ale krom toho, že to bylo menší než jsem si myslela, tak to bylo opravdu pěkné.. Nelituji, že jsem tam šla, to vůbec. Hlavně poprvé v životě jsem viděla žraloky na vlastní oči a člověk si i na tokové malé mohl šáhnout. To jsme bohužel nestihli. My přišli na čas, kdy jsme si mohli ošahat myslím, že to byli rejnoci. Takové ty ryby, co vypadají, že létají, když plavou.
   Původně bylo naplánováno, že se projede polovina aquaria, zajde se tam na jídlo a prošla by se druhá polovina, ale jelikož to tedy bylo tak malé, že se to stihlo projít na jeden zátah, bez toho, aby se dostal hlad nebo se cítila uchozenost, tak se rozhodlo zajet na normální jídlo nějak do restaurace. Mezi tím se ještě musela udělat malá vsuvka u nás doma. Bailey má projekt do školy, kdy vyrábí různě barevné palačinky a každý má říct, která mu nejvíc chutná a pak se to zkouší ještě jednou se zavázanýma očima. HM mě požádala, abych dopravila nějaké kamarády, takže než se zašlo na oběd, tak se právě stoplo na palačinky u nás a každý jsme byl tak trochu testován testován. No stejně ale to všechno s námi dělala HM a Bailey si tak nějak běhala okolo a hrála. Takže to byl spíš projekt, který dělala má HM.
      Na oběd se zašlo snad už klasicky do TGI Fridays. Ještě se zavolalo Georginovi - také Libanonec a pořádně se nadláblo. Pája se pak od nás odpojila, protože měla ještě dopisovat nějakou seminárku do školy a mi se rozhodli proložit nedělní odpoledne kinem. Vybral se film The Woman in Black. Jako docela dobrý horůrek, kdo má rád duchařské příběhy. Jen mi tam trochu neseděla jedna věc. Hlavní postavou byl hlavní herec z Harryho Pottera.. samozřejmě, už je větší a je z něho chlap, ale tady hrál, už i otce a měl dítě a to k němu prostě nějak nešlo. Georgina pak dělal taxikáře a rozvážel nás domů, kde jsem dorazila něco před osmou. Ready .. neready na další pracovní týden.

Zase nějaké ty fotečky:
Aquarium:

 Taková nějaká vodní potvůrka :)
 Krokotýl ... a pěkně velký
 Také zajímavá rybka :)
 Dekorace
 Baf...kdo je tam?? žralooook
 Mořští koníci
 Pán langusta, nebo co to je :)

 Tady jsou ty potvůrky, co jsem si mohla touchnout
 krmení tučňáků
 Naše čtyřka .. Gabča - Pája - Mario - Já

 Tohle mi příjde dost vtipné :D
 a tihle dřímající hrošíci zas roztomilí
 medůzky, kdo si sáhne??
 huáááá..pomooc,,,žraloook
 Tohle bylo super, byli jste jakože v tunelu,  kolem kterého je všude voda a vy vidíte všechny ty potvůrky kolem.
Gift Store --  člověk by si vybral. Já nakonec odešla s rámečkem na fotky a pohledy :)
Další fotečky
 dobrota od Mária
 trochu zabijácký drink, ale chutnal
 Pečený cookie se zmrzkou :)
Baileyn projekt do školy ...tak co, která by vám chtnala nejcíc? :)

3 komentáře:

  1. U nas ked sa robi nejakz projekt do skoly tak tiez mi pride ze je to skor praca pre rodicov navyse ako pre deti!

    OdpovědětVymazat
  2. Miso,to nejsou GIVE story,ale GIFT story,jakoze tam koupis darek.Stejne tak se nedavaji GIVE karty,ale GIFT karty.:-)Dita

    OdpovědětVymazat
  3. ja vim, ze je to gift...nejak mi to ulitlo :/

    OdpovědětVymazat