čtvrtek 19. dubna 2012

Velikonoce v USA - víkend 7.3 - 8.3.

     Já vím, jsem lehce opožděná, ale jestli si chci udržet příspěvky chronologicky za sebou, tak hold musím psát trochu se zpožděním.
     Napíší trochu něco o víkendu, kdy se tu slavili Velikonoce. Ty se tu slaví v neděli, né jako u nás v pondělí. Pondělí je normální jak pracovní tak pro nás au-pair jen lépe i školní den.
      Než se vrhnu na samotnou neděli, tak jen malou vsuvkou písnu pár řádek o sobotě, kdy bylo po strašné době naplánováno scuknout se s Mončou z Philly. Osobně jsme se viděly někdy před Vánoci. Sice si jednou za čas zavoláme a trochu pokecáme, ale osobní setkání je přeci o něco lepší. Chudák holka to nemá lehké...sama mi řekla, že je člověk který nevydrží moc sám, páč pak propadá panice, že zůstane na ocet do konce života, takže tu měla trable s chlapy no a neméně valné to má se svojí host rodinkou. Z vyprávění mi připadá, že si z ní udělaly poskoka na všechno a opravdu její vztah s host rodinou by se dal charakterizovat jako zaměstnanec vs. šéf. Nehledě na to, že i děti se k ní chovají vyloženě s ne respektem. Doufám, že ať se rozhodne jakkoli o své budoucnosti, bude už jenom šťastná, páč po tom co tady prožívá by si to už zasloužila.
    Sraz se mohl uskutečnit až v odpoledních hodinách, tak já se vydala do Philly o trochu dřív, že se kouknu po nějakých šátkách, protože jsem si z ČR žádné nedovezla. Zase na mě tak smutně koukaly ve slevě jedny boty..takže mi už říkají pane :). V Claire's byly slevy také a tam jsem pak ukořistila dva šátky za rozumných $7 a $8.
     Pak už jsem si jen lehla do parčíku na trávu, otevřela knížku a čekala až Monča dovalí.  Zašlo se do Ruby Tuesday na jídlo. Je to restaurace s table servisem, kterých je tu po okolí rozeseto víc. Něco jako TGI Friday's nebo Applebee's. Ruby jsem si poslední dobou hodně oblíbila....za prvé z důvodu, že tam mají refill (zadarmo doplňování) nealko koktejlů, která stojí tak $2,50 - $3,00 a jsou strašlivě dobré a hodně mají k hlavnímu jídlu nabídku i zadarmo udělat si svůj talíř na "salad baru", kde je většinou výběr hromady zeleniny, už hotových salátu a dresingů. (V té Phille ten "salad bar" nějak nabitý nebyl, ale tady u nás v blízkosti Wayne je tam toho na výběr vždycky hafec). Nehladě na to, že mě tam samotné jídlo chutná. S Mončou se prostě povídalo a povídalo a stejně se ještě určitě neprobralo vše, co se stalo za tu dobu, co jsme se neviděli. Já pak kolem 8mé vyrazila na zpět a udělala si move night ve formě muzikálu Hairspray.
     V neděli byly ty slavné Velikonoce...má rodinka mi nabízela, jestli s nimi nechci do kostela a že pak děti pojedou do Vally Forge Parku na egg hunt. Myšlenka kostela mě moc nenadchla, takže jsem se z toho tak nějak vymluvila a tak pak další akce s rodninou které jsem se účastnila byla brzká večeře nebo možná pozdní velikonoční oběd ve 4pm. V mezi čase jsem se dohodla s Gabčou, že si vezmeme deku, knížku, koupíme nějaký drink a něco na zub ve Wawa  a jen tak vyrazíme do Parku. Gabča mi pak nabídla, jestli nechci zajít na místo, kde ona ráda chodí. Byl to krásný rybník, sice jednou stranou obklopený flat housy, ale mi tam za celé ty 4hod, co tam byly potkaly jen jedny lidi a to ještě dost v dálce. Vůbec jsem nevěděla, že tady nějaké takové podobné místo je a přitom to mohlo být asi 3min pěšky vzdáleno od mé bývalé Gym, kterou mi host rodinka platila, ale já tam moc nechodila, takže jsme jí po domluvě zrušili. Knižky jsme ani nevytáhly a celou dobu se nám pusa nezastavila. Shodly jsme se na tom, že si asi koupíme celoroční pass do Six Flags (zábavní park..asi hodinu od nás)..páč už by jsme na tom ušetřily, jen kdyby jsme se tam vydaly  2x a to tam je u toho možnost zábavného parku + safari a v létě pak ještě do toho aquapark.
    Ještě, jak tak kecáme a opalujeme se, tak najednou vidíme v rybníku něco, co se moc nedalo popsat. Začaly jsme to nazývat malá Lochneska, ale pak se z toho vyklubala želva. Ale jako žádný pidižvík. Krunýř mohla mít dobrých 40cm v průměru. U nás v ČR máme na rybníčkách kachny tady v USA mají želvy :D :D.  
      No nic, já to pak musela zabalit a vracela jsem se na tu naší rodinou večeři. Přijde mi, že je to tady nějaká tradice, ale skoro všechny rodinky takhle na velikonoce dělají pečenou šunku a mi nebyli vyjímkou. K šunce se pak servírovaly různé přílohy. U nás to byly pečené brambory, rozpečené bulky, chřest, salát, kompotované broskve a ananas. Byla to fakt mňamka a já hlavně zas asi po sto letech měla normální homemade food. Další výhodu to mělo, že tohle je asi jediné homemade jídlo, který jí i můj kluk a jelikož toho hafec zbylo, tak jsem pak ještě další tři dny nemusela pro dětska nic vařit, páč se právě spokojily s dojídáním šunky k večeři, Jediný, kdo samozřejmě dělal ofrky byla ta nejstarší Jax, protože furt drží tu svojí dietu a šunku jedla jen v tu neděli a pak po mě chtěla vždycky jen salát. Každopádně musím říct, že už i rodiče si všimli, že to dítě je dost lenivé, takže jí v tu neděli nechali připravit celou tabuli + ona všechno pak musela omývat s tím, že mi vyložene zakázali jí jakkoli pomáhat. Prý se to musí naučit. Takže to měli moji host rodičové ode me velké +.
     K večeru, když všechny děti s HF byli venku na zahradě, tak si se mnou chtěla moje HM promluvit. Tak nějak mi bylo jasné, že se to bude týkat mého odjezdu. Nejdřív mě nabídla, jestli bych pro ně nechtěla pracovat 14dní v době mého nároku na cestování, s tím, že by mě zaplatili dvojnásobek platu. Což by znamenalo $800 za 10dní práce. Prý by jim to moc pomohlo do doby než by začala škola a pak, že si budou muset najít asi nějakou nanny, protože HM budou pravděpodobně někdy v listopadu rušit pracovní post, respektyvě přesouvat do DC, kde ona nehodlá denně dojíždět. Takže mi řekla, jak zruší místo, že se rozhodla, že by chtěla aspoň rok zůstat doma s dětmi. Takže v podstatě už další au-pair po mne na nějaký čas nebudou potřebovat. Nehledě na to, že má HM, až jí je 53, tak mi říkala, že už jí zbývá jen chvilka do důchodu a tak možná au-pair už nebudou potřebovat vůbec. Nakonec jsme tedy mluvily a mluvily a já jim řekla, že pokud by to nějak šlo, že by mě nevadilo zůstat o trochu déle, že prostě já určitě nechtěla zůstat navíc další celý rok. Takže konečná domluva je asi taková, že oficiálně prodlužuji o půl roku, páč na méňe to nejde, ale jak HM bude bez práce, tak já si tu trochu pocestuji a pojedu domů. Mám s nima domluvu, ať se děje cokoli, tak budu končit koncem listopadu, s tím, že bych pak cestovala a určitě slavila Vánoce doma. Tak nějak jsem si to spočítala, že bych kolem 21.12 - 22.12 mohla letět domů, což by byl i super dárek hlavně pro moji nejmladší ségru (12let) doma v ČR. Ona je ta, co mým odletem prý doma trpí nejvíc. Mám i dohodnuté, že když bude dělat APIA problémy s koupí letenky, protože se nedodrží ten půl rok, tam mi ji prý rodinka zaplatí. Takže snad to všechno klapne. Teď už mi zbývá jen vyplnit potřebné papíry k prodloužení a nakonec si to tu o chvilku prodloužím.
     Musím se vám přiznat, že jsem se na jednu stranu těšila hodně domů, když to vycházelo na tu polovinu září, ale na druhou se to začalo ohromně blížit a já trochu ve skrytu duše začala panikařit, že je to přece jenom o trochu blíž, než bych si tak úplně přála. Tenhle kompromis ..zůstání o nějaké 4 měsíce déle ( i s cestováním), ale návrat na Vánoce k mé reálné rodině je asi to nejlepší, co mě mohlo potkat. Nehledě na to, teď tomu hraje do karet i to, že se mi kluk hodně uklidnil. Musím říct, že se jeho agrese poslední 3týdny hodně zlepšila a už ani tolik neřve, jak tomu bývalo. Samozřejmě, asi to je otázka času, ale teď mohu říct, že si procházíme docela klidným obdobím, kdy si občas zavrčí..minutku si pořve ..dokonce si jde třeba i sám na chvíli do svého pokoje uklidnit se pak přijde a je klid. Neříkám, že je teď moje práce nic nedělání..to vůbec..pořát je to o tom, všechno dětem milionkrát opakovat a připomínat...jednou je v špatné náladě jedno dětsko, pak zas druhé, takže se furt něco řeší, ale už jsem dlouho neměla ani headache, který mě chytával, jak kluk celé dny jen na všechny řval.
    Poslední, co bych řekla, že má tenhle pozdější odjezd za pozitivum je to, že jak přijedu domů, tak tam bude zrovna začínat nová lyžařská sezona a já budu hned moci začít pracovat v lyžařském areálu na kase, kde jsem už dobu pracovala na plný úvazek, když jsem se vrátila z UK, nebo když pak byla ve škole, tak chodila na brigády. Do začátku dubna 2013, což je teď ještě skoro rok nebudu muset řešit práci a nedostatek peněz. Hou....hou jipí.
     Tím tedy skončil můj prodloužený Velikonoční víkend. Mějste se krásně, já mám chuť na něco dobrého tak si zajedu do Wawa na kafíčko a právě něco koupit. Jj, Wawa, to je věc, která mě bude v ČR hodně, hodně chybět....kam se na to hrabe celý Starbucks.

Fotky:
moc jich tentokrát není


Fotky z pátka, z Franklin Square o kterém se zminuji v předešlém příspěvku
Jeden z kostelů ve Wayne. ...unikla jsem :)
Tohle je velikonoční nákup z pátka, aby mě nepokálel beránek. Jde především o sportovní věci na mé slavné sportování, které ani tak slavné není. Ale jednou za čas se donutím a jdu si zaběhat nebo si něco zacvičím. 
nové šátky a botky ...ty šátky byly potřeba fakt, žádné nemám, ale ty botky...nj..balení bude na draka :)

8 komentářů:

  1. Heeej,to si vyprosuju takhle mluvit o mem milovanem Starbucks:-).Asi budes muset zaket do toho naseho v IL,abys poznala,jak chutna opravdove kafe.Ale jinak,jsem rada,ze prodluzujes,tady je nadherne a zazijes jeste znovuzvoleni Obamy:-).Kam se chystas na cestovani?Dita

    OdpovědětVymazat
  2. Ja bych pochopila i to "zaket" :). Jak je ted kluk relativne v pohode, tak dny tak rychle plynou, ze fakt mi zacalo prichazet, ze tu zari bude ani se nenadeji a myslenka tohodle kratkeho prodlouzeni se mi hodne zamlouva.

    Ja se chystam trochu procestovat Zapad. Pravdepodobne pojedu pres Track America, ktera nabizi uz kompletni tripy. Kdyby se mi podarilo sehnat treba dva, tri lidi, tak by me vubec nevadilo cestovat bez agentury, ale po Miami vim, ze urcite nechci cestovat sama, takze ta agentura mi prijde schudne reseni.
    Chtela bych cestovat tri tydny, ale posledni 3tydenni zajezd je na zacatku rijna a pak uz delaji jen 14ti denni. Takze mi asi nezbude nic jineho nez tech 14dni, ale pokud by jsi byla s tou nabidkou zajeti do Il..vazna..tak bych to mohla pote nasmerovat jeste tam :).

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je skvělý kompromis! :) A co Londýn, jak to nakonec vypadá s návratem a prací tam?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad Londynem hodne premyslim..jen prave nejvic premyslim nad tim, jak tam sehnat nejakou praci, kdyz budu v CR. Jet tam na blink v tehle dobe se uz moc nevyplaci. Uvidim, jak to vsechno dopadne..ale to zacnu resti, az budu v CR...tam prave budu mit nejake 3mesice zacit se o to starat, nez budu bez prace.

      Vymazat
  4. BRU-TA-LI-TA !!
    krásne fotky a ešte krajšie spomienky určite!!
    vau!;)

    OdpovědětVymazat