úterý 29. května 2012

Víkend 19.5. - 20. 5.

      Po tří denním off, jsem dnes trochu jak Alenka v říši Divů. Ranní vstávání v 6am mi dalo hodně zabrat a přijde mi, že jsem se do teď ještě ani pořádně neprobrala. Něž si někdy, snad v průběhu tohoto týdne, udělám čas na sepsání příspěvku o uplynulém víkednu, musím se vrhnout na ten který byl ještě před tímto.
      Mnozí si určitě ještě pamatují, minulý týden bylo ve znamení MS v Hokeji. Jelikož v SO byl na programu match mezi Čechy s Slováky, tak jsem se dohodli, že uděláme společné dívání u Páji v baráku, jelikož její rodinka odcházela a barák byl prázdný. Nakonec se nás sešly dvě Češky-- já a Pája a 4 Slováci. (Barča, Gabča, Martin a Marťa). Připravilo se něco na občerstvení..pizza, natchos se salsou, brambůrky a každý fandil tomu svému. Při dívání jsme se navzájem škádlili a jak to nakonec dopadlo, všichni víte.
      Ještě tedy, kdo se snažil koukat na hokej takhle v zahraničí, tak asi dobře věděl, že to nebyla žádná sranda.ČT 24, měl streaming pro nimozemní blokovaný, takže se muselo přes různé linky, kde se to občas sekalo, někdy vám to šlo česky, jiný zápas zas finsky nebo rusky atd. Američani opravdu nejsou nějakými extrémními fandy hokeje. Někdo sleduje NHL, ale to že by bylo mistrovství světa zřejmě nikdo ani nevěděl. Dva největší sporty tady v USA jsou baseball a americký fotbal. Pak možná následuje basket s lacrosem no a pak by se mohl asi zařadit ten hokej. Řekla bych, že je tu populární, tak jak u nás třetí fotbalová liga. Nebýt NHL, tak tu o ten sport nikdo nezavadí.
      Po hokeji jsme se  Pája, já a Gabča vydaly do Vally Forge Park. Bylo nádherně a byla by škoda to prosedět někde uvnitř. Vally Forge Park je místo, kde za Občanské války přespávali vojáci. Pokud člověk chce, tak je tam Visitor Centrum, kde o tom bude asi hodně. Je možné si i zaplatit průvodce a udělá s vámi prohlídku chatrčí, kde vojáci přespávali. My si nic neplatily, jen to z povzdálí sledovaly, páč se uvelebily kousek právě od těch chatek. Našly jsme si stín pod stromem,. Na slunci to ten den mohlo táhnout ke třicítce a být na slunci by se rovnalo jasnému připálení.
      Jako poslední vsuvka pro sobotu se zvolilo kino. Já i Pája jsme byly relativně natěšené na Dark Shadows. Film s Johny Deppem a Tim Burton jako režisér by měla být záruka kvality. Můj názor je asi ten...je to taková obyčejná pohádka pro odrostlejší. Film nebyl žádný zázrak, ale zase nemohu říct, že by to byl propadák. Do kina bych na to už rozhodně nešla, ale pujčit si to někdy na DVD..proč ne.
     V neděli jsem se mohla probudit kolem půl desáté, ale znáte ten pocit, že i když nemůžete znovu zabrat, tak se vám nechce z postele a prostě se tam vydržíte klidně ještě v polospánku hodinu převalovat. Tak to jsem zrovna měla já. Pak když mi to přišlo dlouhé, tak jsem zapla počítač a ladila opět hokej, abych mohla dosledovat zbytek zápasu. Chytla jsem to asi od poloviny druhé třetiny, takže jsem se nervila celou třetí třetinu, ale kluci nám to zvládli. Ten den to bylo se streamingem opravu děsný..měla jsem to chvilku ve švédštině, finštině, češtině, bez zvuku, opět ve finštině, ale hymna a předávání medailí šlo zase v češtině.
      Na dváctou jsem byla domluvená s Pájaou, že mě vyzvedne a jelo by se na old school kolečkové brusle. Někde do haly, kde se jezdí dokola, hraje vám tam disko-trisko a mate na sobě kolečkové brusle, kde jsou dvě a dvě kolečka za sebou. Strašně jsem se na to těšila, ale bohužel se nakonec zjistilo, že od května změnili hodiny a původně neděle odpoledne byla zrušena. Zůstalo to tam jen pátky a soboty večer. Třeba se tam ještě vydáme, uvidíme. Jako alternativu se vyrazilo k Mariovi - LIB a nakonec se vymyslel plán .. Monster Minigolf. Bylo to někde kolem 50ti min od nás po dálnici.
     Monster Minigolg si představte tak, že hrajete ve tmě a potřebné věci, jako ďůlky, hole, míčky a příšery kolem jsou neonově svítící. Byla to fakt sranda. Prostě Amerika, kde se poznává nepoznané.
     Po hře se vydalo na jídlo do Wegmants. Je to v podstatě obchoďák s potravinami, kde je u toho i jakože možnost jídla..takový bufet, kde máte skoro všechno na co si vzpomenete. Naberete si podle chuti co chcete a jídlo se pak platí podle váhy. Já si namixovala všechno možné i nemožné, od číny přes chicken wings a přejedla se zas k prasknutí. Tady na véče se k nám ještě přidal Georgina - také LIB. Už jsem se tu o něm určitě zmiňovala, ale už to bude pěkně dávno. Tenhle Georgina ke mne asi něco cítí, ale pro mě je to případ úplně anti sexi chlapa, který v sobě opravdu nemá žádnou jiskru. Chtěl si šplhnout a začal s tím, že by jsme si mohli někdy zajít na kafe nebo jestli nechci jít třeba ještě ten večer do kina. No já mu řekla, že do kina klidně půjdu, ale jen v případě, že půjde i Pája a Mario. Nakonec to dopadlo tak, asi abych byla v jeho blízkosti co nejdéle, tak že prý zaplatí kino pro všechny. Ten den se vybral Dictator. Je to od režiséra filmu Borat a ač já Borata až tak nemusím, tak Dictator mi přišel hodně vtipný. Některé vtipy byly tedy až moc, ale člověk to překousnul. Pro mě jako Čecha to ještě není nic osobního, ale přijde mi, dělat si srandu z 9/11 je pro Američany jiné kafe, ale evidentně jim to nevadí. Celý sál se smál skoro od začátku až do konce.
      Od té neděle mi zas Georgina nechává na FB aspoň 10 zpráv denně. Ještě že jsem mu nedala a všem zakázala dát mé tel. číslo. Mít můj telefon, tak si asi budu muset změnit číslo. Už takhle uvažuji, že si ho odendám z FB, páč  tím "Hi, how are you" 10x denně mě fakt rozčiluje. Vím, jak to bylo minule..musím ho měsíc ignorovat a ono ho to zas přejde.

Fotky:


Snídaně před hokejem
Skoro jak v kině :D
 Zastávka na Frozen Yogurt před cestou do Vally Forge
Vally Forge Park .. chatky, kde přespávali vojáci za Občanské války
Co jsme tak odposlouchali, tak na každé této "posteli" spali dva vojáci.
 Vally Forge
  Vally Forge
  Vally Forge
  Vally Forge
 Vally Forge
 Vally Forge
.....................................
Monster Minigolf

 Tohle jsem o své občansce nevěděla :)
 Monster Minigolf
 Monster Minigolf
 Monster Minigolf
Monster Minigolf

2 komentáře:

  1. Na Dark Shadows som sa velmi tesila...ale hodne ma sklamal, miestami az nudil :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja nemohu rict, ze by to byl u me uplnej propadak, jen proste to nemelo stavu..a nebylo na tom nic originalniho, jako jsem u Burtona zvykla. Zklamalo me to, ze to proste bylo obycejne.

      Vymazat